Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neslajbší ze série četníků s Louis de Funesem v roli vrchního strážníka Cruchota. Je zde přidán ženský mladý půvab v podání mladých četnic. Jinak už je vidět starnutí všech zúčastněných, včetně Michela Galabru v roli velitele Gerbera a Claude Gensac v roli Cruchotovy manželky. Ale i tak je to velmi milé rozloučení s Jeanem Giraultem a Louis de Funésem. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série už se potácí skoro u dna, ale i z něho ho dokázaly "pamětnící" z minulých dílů vytáhnout. Po šesté už neočekávejte nějakou příliš originální zápletku, ani množství gagů. Jean Girault se už sice ani nedožil premiéry, ale odvedl celkem dobrou práci. Jde o to, co jste ochotni poslednímu dílu odpusit, vše je na konkrétním divákovi. Louis De Funés se ale rozloučil ze ctí, z rolí, s kterou byl nejvíc ztotožňován. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je snazší věnovat se na Francouzské riviéře alpinismu, nebo odsloužit jako policistka v terénu celý den na vysokých šteklech? Pokud je to první rektální a stará se Ludvíček Maryvonne Cruchot, tak je určitě těžší četničení v lodičkách.. Au revoir mistra sice přinese dost hluchých míst, ale i pár těch, co zůstanou v paměti navždy (třeba jízda velebné matky v odlehčující se CV dvojce, na kterou nemá ani Dom Toretto). Ten motiv při jakože dramatických scénách trošku působí jako krádež kultovního Colombierova motivu z Lovce hlav.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (31)

  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)
  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)

Reklama

Reklama