Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne uplně čistá komedie, ale je to malinko mixlé i s dobrodružným filmem. Všichni se furt převlékají a schovávají před nacisty. Funés tu nemá tolik prostoru co jinde, a opravdu vtipných scén tu taky moc není. Oproti tomu to má asi vyšší rozpočet, než jiné francouzské filmy té doby a navíc i dobré lokace a kameru. 70% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mě tenhle film celá léta míjel. Viděl jsem ho až teď a příjemně jsem se bavil. Není to ona typická řachanda, ale po celou dobu jsem se příjemně bavil. Akorát u Bourvila mi neseděl dabing Lubomíra Lipského, tam jsem zvyklý na Jiřího Brudera, který ho daboval báječně. Ale jinak hodně zábavná podívaná. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Film vidělo ve francouzských kinech 17 milionů diváků – šlo o rekordní návštěvnost do doby, než se do kin v roce 1997 dostal Titanic. (Kulmon)
  • Bourvil (Augustin Bouvet) byl v době natáčení vážně nemocen. (M.B)
  • Scenáristka Danièle Thompson spolu s dalšími dvěma spolupracovníky odjela do vily na Azurovém pobřeží, kterou měla pronajatou od producenta filmu Roberta Dorfmanna, kde psala scénář tři týdny naprosto izolovaná od vnějšího světa. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama