Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavně dojemná dobrodružná jízda za druhé světové války. Gérard Oury tímhle filmem prokázal svou genialitu naznačenou už v Rabínu Jákobovi. Jedná se o schopnost namíchat do bláznivé komedie velmi vážné scény či promyšleně trefné dialogy. Já osobně považuju za obrovské umění, když během několika minut mě ze vteřiny na vteřinu zamrzne úsměv na rtech, aby si po dvou větách či jedné scéně zase na delší dobu pronajmul místo na mém obličeji. Gerard Oury hodil do filmového placu hodně "pánů filmů", ale Eso Es je originální a naprosto jedinečný skvost. Oury + Belmondo + Cosma = velká Enšpíglova filmová láska. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že i po 37.letech po 2.svět.válce je parodie na nacistickou éru stále zajímavé téma. Musím uznat, že režie zvládla úmysl velmi dobře, zvláště se mi líbila hudba v Hitlerově vile, kdy Židé hráli "jidiš" muziku a Tyroláci to okamžitě přetransponovali do jiné stupnice a byl z toho "Tirolwalzer". To mělo břink a já se bavila výborně. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hajlující zubní protéza, střelba do holubic míru či útěk před Němci s medvědem po boku - to jsou jen malé střípky bohaté a zábavné mozaiky, kterou Eso es nabízí. Výborná válečná komedie, ve které však přes všechen vtip a humor cítíte onu tíhu temného období světových dějin, tak nějak naléhavěji, něž bývá u komedií obvyklé. Prostě klasická Belmondovka, ale přesto trochu jinak. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkokurenční Bebelova komedie - kdo neviděl Hitlera při poslechu vybrané hudby, nepochopí proč je Eso Es tak špičková zábava. A ti, kteří to viděli, se podobně jako já určitě řezali smíchy nejen u téhle jedné, ale u mnoha dalších scén. Pro případ, že by se vás to někdy týkalo - naučíte se tu i v jakém pořadí se mají provádět zahajovací ceremonie olympijských her:)....a mimochodem Beethoven je medvěd a nikoliv bernardýn. 80% PS: Za ten dabing, který byl k vidění na ČT v květnu 2011, by měl někdo trpět... ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii, nadechem pripominajici Funesuv Velky flam, ci znamou Sedmou rotu, jsem dlouho opomijel.K memu prekvapeni naprosto nepravem! Mily,dobracky a usmevavy Jean Paul,jeho pohyby a kaskaderske kousky- nezklamal ! Take heilujici kukacka-orlice, zidovska rodinka hrajici Hitlerovi zidovskou hudbu a dale bavoracke tanecky :) I pres vsechnu legraci je ve filmu nekolik chytrych,vaznych,protivalecnych poukazu, skrytych jednou za Bebelovu vtipnou hlasku /s pritelem nem.generalem v hotelovem baru/ ,ci jako metaforu s medvidkem/ malemu Simonovi na uteku/ , a to tak sikovne podanych, ze zanr komedie nikterak nenarusi. Bez vahani pet hvezd.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)
  • Když se Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo) chystá převzít štafetu v podobě olympijského ohně, tak v popředí mezi diváky stojí v čase v 25:28 pohledný mladík, který má ocelově šedé sako, černou kravatu s bílým šikmým proužkem a rovnými tmavšími lesklými vlasy ulíznutými na patku. Jo Cavalier v čase 25:38 stojí přesně na úrovni mladíka a vystartuje s ohněm z tohoto místa. Pak uběhne určitou vzdálenost, proběhne zatáčkou a zastaví se, aby pochodeň předal náhodnému přihlížejícímu v davu. V tomto okamžiku je ale opět v záběru ten samý mladík, který byl v davu, když od něj Cavalier odstartoval. (Stefi_836)
  • Snímek vidělo v kinech celkem 5 451 059 diváků, což je po Velkém šéfovi (1969) divácky druhý nejúspěšnější film Belmondovy kariéry. (vangobseck)

Reklama

Reklama