Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

andrii 

všechny recenze uživatele

V bikinách, v mini. Horké léto, horká těla. Dokonale opálená. V plném slunci. Dobronzova. Charisma Romy a Alaina sálající jedna báseň. Stoupající do hlavy, jako bublinky z dobře vychlazeného "šáňa." Honosné letní sídlo, opájení línou dovolenkovou idylou slastného nicnedělání, požitkářství mimo realitu všedních dní, spalující žár, žhavé milenecké souznění, průzračné vodní vlnky. Bazén jako ochlazující lázeň, relax, oáza, jako katalyzátor chvilkového vyšplouchnutí mysli... Rajský "ostrůvek" mileneckých radovánek je náhle nalomen příjezdem sebevědomého a chlubivého "vetřelce" a jeho dcery, která svou nevinnost, plachou atraktivnost, ukrývá pod unuděným, pohrdavým chováním vůči svému otci. Postupné spojenectví a sbližování snílkovských "rozervanců" protne tětivu blízké vzdálenosti. Psychologické tahy variability črtají obrazec postav, obrazec zahořklosti, žárlivosti, zrady, amoku mileneckého provinění. Zneklidňující tíže nevyřčeného, pohledové "výkřiky," tiše vkrádající se indicie rozčarování, hutně dusná, našponovaná atmosféra."Prst na spoušti" v impulsu provokace. Rivalský vztek umlčen slabošským sobectvím. Slunečná dovolená zpřetrhána v bažině hněvivé podezíravosti. Oddanost za každou cenu chrání svobodu na vlásku. Rány osudového štěstí v prověrce intenzity vztahu. Nánosy tragických jizev ve tváři nitra odplouvají na vlnách finálního usmíření. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Tohle je film přesně podle mého gusta! Mrazivá atmosféra v letních vedrech, erotické dusno, brilantní herecké výkony a syrový příběh, který odhalí to nejšpinavější dno lidské psychiky. Nic pro milovníky akčních filmů a odpůrce vztahových dramat. Film plyne velmi pomalým tempem, jen se tak líně převaluje jako božská Romy Schneider u bazénu, občas po vás ostře mrskne pohledem jako Delon po Ronetovi a ke konci vás naprosto odzbrojí cynismem a chladností hlavních hrdinů. Jedinou pihou na kráse tohoto filmu je pro mě místy nestravitelná herecká křeč Jane Birkin a občas trochu zmatený střih. Jinak naprosto skvostný zážitek. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec prevážilo vedomie, že nič tak mimoriadne ten film neobsahoval. Je pravdou, že v ňom hrali minimálne dvaja mimoriadni herci, že Jacques Deray dokáže majstrovsky stupňovať napätie. Ale tiež je pravdou, že ten rozbeh napätia bol mimoriadne pomalý, Jane Birkin bola strnulá a francúzsky Columbo bol málo pitbulovitý (aj keď o to ani tak veľmi nešlo). Takže tri hviezdičky považujem za spravodlivé. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Horké léto v čase dovolené, krásný dům, velký bazén s azurovou vodou, .... a dva milenci užívající si poklidné dny o samotě. Jedna náhodná návštěva dávného společného přítele s dcerou na několik dní, a ona nádherná idylka mizí v nedohlednu. Vytváří se podivná mozaika osudů čtyř lidí, domněnek, kradmých zkoumavých pohledů a žárlivosti. Klidným tempem splétají se podivné hříčky čtyř lidí, kteří jsou si blízko, ale současně tak daleko. Čtyři lidé, čtyři charaktery, čtyři osudy, jeden dům a jeden bazén. Děj plyne, ... osud se naplňuje. Zůstává dům, bazén a dva milenci .... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvárnění vztahu, které je Jean-Paulem (dobrý Alain Delon) plasticky měněn podle potřeby a vnitřního rozpoložení. Jeho partnerka Marianne (nyní už půvabná Romy Schneider) prožívá nejdříve idylu, poté úplný rozpad a opětovné sblížení. Jejich přítel Harry (Maurice Ronet) je přitahován Mariannou a nakonec zabit Jean-Paulem z kombinace uražené ješitnosti, dobyvačné touhy, opilosti a pomstychtivosti. Harryho dcera Penelope (Jane Birkin) se stane rozbuškou mezi nimi. Ona svého otce nenávidí, protože se s ní hlavně chlubí jako se svojí novou trofejí, i když jako dcerou. A je mladicky přitahována k Jean-Paulovi a způsobí krizi v jeho vztahu. Nakonec vražda, která se měla stát začátkem nového života a nového vztahu, naopak posílá cizí prvek pryč a stabilizuje se určitý odosobněný faktor a sobectví ve staronovém vztahu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (26)

  • Delon si pro tento film Romy speciálně vyžádal a jel ji i vyzvednout na letiště, na které přiletěla z Německa, kde tou dobou žila. Bylo to první setkání po 6 letech od jejich rozchodu, ze kterého byla Romy velice zničena i díky formě, kterou Delon zvolil. Ten totiž podstrčil dopis společnému příteli, který za Romy letěl. (Rosalinda)
  • Natáčelo se ve vile La Jonque nedaleko Saint Tropez, a to od 19. srpna do poloviny října roku 1968. (Monco)
  • Film bol obnovený a znovu uvedený v kinách počas leta 2021 a stal sa komerčným prekvapením, kedy aj The New York Times o filme písali: „Ak existuje film leta v New Yorku 2021, môže to byť tento."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama