Reklama

Reklama

Sériový vrah žen řádí v pařížských ulicích. V uličkách pařížské židovské čtvrti Marais řádí vrah. V noci přepadává ženy, roztrhá jim šaty a pak ji zabije. Poslední případ se udál blízko místního řeznictví. Velmi snadno se nabízí první podezřelý – řezník, kterého k výslechu vytáhnou přímo z postele. Maigret záhy zjišťuje, že tenhle člověk nebude ten pravý. Maigret nastraží riskantní past. Do nočních ulic vypustí pár „volavek", které mají zabijáka nalákat. Všichni jsou v pohotovosti, a přesto vrah znovu udeří. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Komisař Maigret je zkrátka sympaťák. Jeho humor a sarkastické hlody, jsou na tom filmu možná to nejlepší. Gabin mu navíc ještě dodal úplně jiný rozměr, díky svému charismatu a určité stylovosti starého bručouna. On z něho ještě vytvořil jakousi dvojvýznamnou postavu. Hold, musím na něho pět chválu. Opět a ne naposled. Ale skvělý je i Zlatomír Vacek v dabingu.. Mezi originálem a jeho pojetím, ani není takový rozdíl. Navíc má příjemný hluboký hlas. Ale celkově je film vybaven velmi kvalitním brněnským dabingem ze staré školy. Pouze s tím, anebo v originále je koukatelný. Nicméně, jsou zde i další pozoruhodné postavy, opětřené kvalitními hereckými výkony. Jean Desailly jako Marcel je vážně zajímavý (Pozor Spoiler) záporák a nakonci z něho jde skutečně až strach. (Konec Spoileru)Také se mi líbila postava jeho řekněme, příliš starostlivé matinky a manželky (mladá Girardot.) V malé roličce se zde objeví i Lino Ventura. Film je obvzlášť ve prostředku trochu natahovaný, ale vše vynahrazuje úžasné finále kdy Maigret zajímavým způsobem určí vraha. Navíc atmostféra Paříže je podmanivá a já si film užil. Už se těším na další díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, čo očakávať o takto starej detektívky, pretože odvtedy tu už bolo všetko a ťažko niečím prekvapiť. Maigret ponúka detektívku psychologickú, kde páchateľa nie je pre diváka nijako zvlášť ťažké odhaliť. Mal som ešte jeden tip, ale prednosť pred prekvapením dostala (možno našťastie) práve psychologizácia. Čiže Maigret ma ničím neprekvapil, ani ma nesklamal, dostal som zhruba to, čo môže detektívka z 50. rokov ponúknuť. Asi všetci sme si všimli Lina Venturu v malej úlohe jedného z vyšetrovateľov. Zaujímajú ma aj ďalšie filmy s Gabinom v tejto úlohe. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Je to chytrá, dokonale vystavěná detektivka ze staré školy s originální zápletkou, výbornými herci a nezapomenutelnou větou, z původního dabingu pronesenou Maigretem k vrahově manželce a matce, která mi utkvěla v paměti a vybavila se i po letech : „Obě dvě ho milujete, ale jedna z vás ho miluje víc“. Co ještě dodat - Maigret a Gabin jedno jsou. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytečné opakovat, že i v tomto případě má na filmu prvořadou zásluhu nezapomenutelný mistr stříbrného plátna a dobrácký bručoun Jean Gabin, inu, kdo umí, ten umí. Ano, ten, kterého tolik vychvalovaný a všemocný Hollywood v časech jeho emigrace neuměl vůbec prodat vkusu amerického diváka. Ale zpět k filmu. Jde o báječný film, který svou pohodovou atmosférou musí snad každého uspokojit. Prostě svým stylem jde o takovou nenáročnou oddechovku, kterou nelze snad ani pořádně nevychutnat. Takže závěrem jen dodám, až někdy budu zase jednou v Paříži na Montmartru, večer rád a s chutí připiju láhví ostrého Calvadosu na věčnou slávu pana Gabina. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý dýcha čarom starých dobrých detektívok. Tento pocit podporuje aj pekná čiernobiela kamera, túlajúca sa nočnými parížskymi uličkami a aj príhodný hudobný motív s množstvom variácií. Film trochu zráža občasná naivita prítomná v niektorých scénach, dialógoch, v správaní sa postáv (to je niekedy značne strojené), či v dejových zvratoch. Z hercov ma, okrem vždy výborného Jeana Gabina, zaujali Annie Girardot a Lino Ventura na začiatku ich hereckej kariéry. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Jean Gabin byl osmý herec, který od roku 1932 ztvárnil Maigreta. (Snorlax)
  • Interiéry filmu se natáčely ve Studiu Éclair v Épinay-sur-Seine (Seine-Saint-Denis). (classic)
  • Natáčelo se od 22. července do 28. září 1957. (classic)

Reklama

Reklama