Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

6thSun 

všechny recenze uživatele

BROJLER: To nemoh do prdele těm klukům slušně říct: "Jen si vezmu svýho psa z kufru, abych ho moh pohřbít, prosím." Kluci by mu jistě vyhověli, ještě by byli dojatý. Ale ne, von musel kvůli tomu začít zabíjet jako psychopat. Co by dělal, kdyby byl normální stav věcí, žádný post apo? Motivace k hovnu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dloooooooooooooooooooouhý jako australská okreska.... Já mám pro australácký věci slabost a jsem tak ochoten i lecos odpustit, tady jsem ale cítil velkou potřebu rejži dávat důraz na cokoliv i když to ani nebylo nutné. Příběh sám je vlastně strašně jednoduchý. Hlavnímu hrdinovi se cosi stane a tlupa zdrhající z loupeže mu ukradne jeho auto. Ten jej z nějakého důvodu nechce tlupě obětovat a tak se vydá po stopě za ní. Cestou se shodou náhod potká s potřeleným maníkem, ze kterého se nakonec vyklube jeden ze členů gangu. Toho navíc jeho bratr nechal postřeleného ležet na silnici a odjel... Postřelený ví kam tlupa i zrádný bratr směřuje ( ta se přesouvá ukradeným autem ) a tak chtě nechtě hlavní hero tohohle postřeleného potřebuje aby se dostal k tlupě a ke svému autu... Postřelný je R. Patizón a ačkoliv ho nemusím, tady hrál velmi dobře lehce přiblblého jedince. Stačilo ho ostříhat a zabrousit mu duté špičáky a hned se na něj lépe koukalo :-). Pohledy na nekonečné australské obzory byly nádherné i hudba se povedla...Jenže - ačkoliv jsem pohnutky hlavního hrdiny chápal, udělat kolem toho tak komplikovanou zápletku mi přišlo trochu moc a hůře se pak příběhu věří... Druhá The Road se zase nekonala... Tři náboje do devítky. * * * ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a povedených úvodních 12 minut samozřejmě k lepšímu dojmu nestačí. Mad Max je zkrátka jen jeden. Malinko jsem čekal, že by se mohlo povést to dávné kouzlo znovu oživit, ale marně. Guy Pearce jistě předvádí působivý výkon, jenže mě tenhle Tulák zase tolik nesedl. Přitom potenciál rozhodně měl. 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Atypický portrét rýdzej bezútešnej postapokalyptickej drámy s prekvapujúcim rozuzlením. Napohľad ponurý a drsný snímok, plný krutosti a násilia si záverečnou pointou získal moje sympatie. Austrálska púšť je ako stvorená na takýto typ skľučujúcich filmov a nejeden film vďaka kulisám tejto časti zeme pôsobí hodnovernejšie. Melancholický revenge movie postupom času plynie dosť monotónne, kamera je zaujímavo statická a vďaka hereckým výkonom sa mi nepodarilo pristihnúť sa nudiť. Obzvlášť sa čudujem, že alergické reakcie na Pattisonove výkony sa vôbec neprejavili a jeho herecké kreácie prekvapivo konkurovali Pearceovi. 80%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dokáže prekvapiť v akejkoľvek úlohe, nie je tomu inak ani v tomto snímku. Sledujeme tu príbeh tuláka zasadený do neurčitej postapo krajiny, ktorému ukradnú auto a on si s buldočou zaťatosťou ide poň. Nepochopil som síce prečo, pretože vlastne získal lepšie a vhodnejšie na tamojšie cesty, ale dobre. Príbeh je teda pomerne jednoduchý, ten tu však asi ani nie je nijak zvlášť dôležitý. Filmu totiž kraľuje perfektná, bezútešná a špinavá atmosféra. Všade samý hnus, pot (určite aj smrad) a deprimované tváre. Ľudský život tu už nič neznamená a smrť znamená zbožné vykúpenie. Je vlastne v takomto svete možné nájsť aj kúsok dobra? Ďalším prekvapením bol Pattinson, žeby konečne typ postavy pre tohto herca? Neviem, ale v úlohe mierneho retarda bol vážne skvelý. Jedno z poučení na záver - v takomto svete sa váhavosť vážne neoplatí, prežijú hlavne tí, u ktorých prevažuje horšia stránka, rozhodnosť a stvrdnuté srdce. Žiaľ, našlo sa tu aj pár negatív, tie ale skôr vychádzajú z mojich subjektívnych pocitov. Film bol na môj vkus až príliš "tichý" a hlavne hroooozne komótny, rozvláčnený a uťahaný. Keby nie toho slimačieho tempa, asi by som išiel s hodnotením vyššie. Tiež ten úplný koniec sa mi zdal zbytočný, posledné približne 3 minútky by som jednoducho ufikol. 70/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)
  • Většina "vedlejších" herců byla najímána přímo v den natáčení z řad místních obyvatel. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama