Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Hlavní anti-hrdina Guy Pearce se žene post-apokalyptickou Austrálií za ukradeným vozem a pomáhá mu při tom psychicky chorý Robert Pattinson. Kdyby na začátku alespoň utrousil pár slov a vysvětlil, čím je to auto pro něj důležité, tak by celá zápletka okamžitě přestala existovat. Tempo je pomalé a ve filmu je děje sotva na hodinu, leč nějak se ho podařilo natáhnout téměř na dvojnásobek. Pattinsonova postava je charakterově mnohem zajímavější než ta Pearsonova a Pattinson dokonce i lépe hraje. Pearce se totiž celou dobu jen mračí a divák přemýšlí, proč dělá to, co dělá. Asi bych to nedoporučil ani fanouškům post-apa, protože kdyby se na začátku neobjevil titulek vysvětlující, že se film odehrává deset let po blíže neidentifikované katastrofě, tak by mi ani nedošlo, že má jít o post-apo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Depresivní a špinavé postapokalyptické road movie o chlapíkovi, který umanutě stopuje své ukradené auto. Ta atmosféra v kombinace s nekompromisním Guyem Pearcem měla něco do sebe a odpustit se dá i místy příliš natahovaný děj. Přeci jenom tady Austrálie neukázala ze svých přírodních krás příliš mnoho a záběry na nekonečné dálnice působily místy až příliš monotónně. Jinak se jedná o první film s Robertem Pattinsonem, ve kterém Plochý ksicht nevadil a dokonce se dá říct, že předvedl něco jako slušný herecký výkon. I za to si Rover zaslouží nadprůměrné hodnocení. 65% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pane jo... Tak po nějakém čase mi zase nějaký film stoprocentně sedl. Příběh drsný jako šmirglpapír, syrový jako tatarák a pochmurný jako katolická mše. Nemůžu se ubránit srovnávání s podobně laděným minimalistickým postapem The Road podle výborné knihy Cormaca McCarthyho, které se mi taky hodně líbilo... No, zprvu jsem to viděl na plichtu, ale postupně jsem dospěl k názoru, že Road je proti Roverovi limonáda. Především se o to zasloužil Guy Pearce, jehož chladnokrevný a mlčenlivý chlápek strčí Mortensenova jemnocitného fotříka do kapsičky na drobáky. A retard Roberta Pattinsona je minimálně stejně dobrá a stejně dobře zahraná postava. Jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků letošního roku. A fakt, že je tu film momentálně v modrých číslech (60%), mě v mém názoru jen utvrzuje. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a povedených úvodních 12 minut samozřejmě k lepšímu dojmu nestačí. Mad Max je zkrátka jen jeden. Malinko jsem čekal, že by se mohlo povést to dávné kouzlo znovu oživit, ale marně. Guy Pearce jistě předvádí působivý výkon, jenže mě tenhle Tulák zase tolik nesedl. Přitom potenciál rozhodně měl. 40% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu se opravdu musím divit zdejšímu hodnocení,které filmu uděluje jenom 55%.Chápu,že ne každému se film líbil,ale zaslouží si alespoň tu šedesátku a víc.Film se odehrává v Austrálii deset let po nějakém společenském kolapsu.Guy Pearce býval farmářem,ale podle jeho vystupování ve filmu musel být opravdu tvrdým a nekompromisním farmářem.Ukradou mu zde jeho auto,což se mu vůbec nelíbí.Celý film je vlastně o hledání ztraceného auta a jedné věci uvnitř,kterou tu nebudu více rozvádět.Poté zde figuruje Robert Pattinson,který zde zahrál asi nejlépe v kariéře.Takový výkon bych zrovna od něj nečekal.Konec docela smutný.Hodnocení:70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Rey (Robert Pattinson) má ve filmu tři tetování, a to podobiznu starověké sochy na paži, znak vymyšleného gangu A.C.F na šíji a hada obtočeného kolem kříže na hrudníku. Tetování byla původně nápadem režiséra Michôda. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama