Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu se opravdu musím divit zdejšímu hodnocení,které filmu uděluje jenom 55%.Chápu,že ne každému se film líbil,ale zaslouží si alespoň tu šedesátku a víc.Film se odehrává v Austrálii deset let po nějakém společenském kolapsu.Guy Pearce býval farmářem,ale podle jeho vystupování ve filmu musel být opravdu tvrdým a nekompromisním farmářem.Ukradou mu zde jeho auto,což se mu vůbec nelíbí.Celý film je vlastně o hledání ztraceného auta a jedné věci uvnitř,kterou tu nebudu více rozvádět.Poté zde figuruje Robert Pattinson,který zde zahrál asi nejlépe v kariéře.Takový výkon bych zrovna od něj nečekal.Konec docela smutný.Hodnocení:70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pane jo... Tak po nějakém čase mi zase nějaký film stoprocentně sedl. Příběh drsný jako šmirglpapír, syrový jako tatarák a pochmurný jako katolická mše. Nemůžu se ubránit srovnávání s podobně laděným minimalistickým postapem The Road podle výborné knihy Cormaca McCarthyho, které se mi taky hodně líbilo... No, zprvu jsem to viděl na plichtu, ale postupně jsem dospěl k názoru, že Road je proti Roverovi limonáda. Především se o to zasloužil Guy Pearce, jehož chladnokrevný a mlčenlivý chlápek strčí Mortensenova jemnocitného fotříka do kapsičky na drobáky. A retard Roberta Pattinsona je minimálně stejně dobrá a stejně dobře zahraná postava. Jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků letošního roku. A fakt, že je tu film momentálně v modrých číslech (60%), mě v mém názoru jen utvrzuje. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci zpátky svoje auto - Jo, to vidím. Jenže ho nedostaneš." Každý někdy učiní unáhlené rozhodnutí a kdyby Henry to auto Ericovi při první příležitosti vrátil, tak bych přišel o sto minut nekonečné nudy. Za mne je tahle pouť Němého s Blbým taková ta trhákovská kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil. Nicméně jednu hvězdu tomu dám za zjištění, že se ještě točí filmy, při kterých si vyslechnu otázku, na deset minut usnu a po probuzení se dozvím odpověď. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Od skončení filmu (27.12) chroupu štěrk, z rypáku si tahám prachový koule a seru olovo. Tahle odysea prašnou Austrálií mi naložila víc, než valná většina filmů za letošní rok. V úvodu mě čapla pomyslná pazoura, hodinu a půl mě táhla změtí osudu a sraček, aby do mě v závěru vystřílela zásobník. Nekompromisní palba, jejíž hodnocení je jasnym odrazem inteligence českýho diváka. Už aby tu byl další "Twilight bestseller (s)hit", že jo? ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film,i když pro někoho asi některými pasážemi muže být i nudný,ale pro mě to má hlavně tu vypovídající hodnotu kterou jsem si z toho vzal a to je ta se kterou docela souhlasím -lidé mají v sobě hodně zla ,které se asi nikdy nezmění a proto je dobré se možná přiklonit k věrnému psovi...:-) za mě 75 %.Jinak film hodně táhne ústřední dvojice a to hlavně Pearce,kdyby to bylo s někým jiným tak to bude o dost horší.Takže dávám čtyři hvězdy a doporučuji lidem co neočekávají nějakou akci ale spíš film co chce mít přesah. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)
  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)
  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama