Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbilo ústřední duo Preiss - Matásek. Jan Dolanský si roli spletl zřejmě s Hamletem, příšerně přehrává a je samozřejmě chyba režisérky, když si nepohlídá, aby výkony byly vyrovnané. Překombinovaná zápletka, hloupé rozuzlení (scéna s americkými kamny, Matáskův oslí můstek). Jako 31. případ Maj. Zemana by to možná prošlo. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zvládnutá Česká televizní kriminálka, která je sice trochu překombinovaná ale v pohodě. Je to vlastně takový ten divný kousek, kde se nikdo neobrací na důkazy typu vypisy z hovorů, gáza v odpadcích a namísto tohonje nutné si vyrábět své vlastní 😀 Musím ovšem smeknout před hereckým výstupem pana Dolanského, to bylo neskutečné. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

První díl ze série Případ pro ... . Je to sice těžce televizní detektivka, ale především Preiss s Matáskem v civilních rolích potěší. Příběh a pátrání nejsou vyloženě špatné, pohledy kamery občas velmi dobré, hudba ucházející. Škoda, že Preiss ke konci vypadne z obrazu, ale i Matásek to vše nakonec dobře dotáhne. Jsem zvědav na další díl. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Nepříliš invenční detektivka. Teď nemyslím až tak námětem, ale zpracováním. Pár detektivek od Hany Proškové jsem četl, docela se mi líbily, tady mi trochu vadila ta divná „chemie“ mezi Vašátkem a Horácem, Horác byl takový divný až protivný páprda, jak jsem si ho z povídek nepamatoval. Pachatel se nedal poznat hned na začátku, ale po určité době si stačilo položit základní otázku diváka (anebo i čtenáře) detektivek - kdo je nejméně nápadný - a bylo to jasné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Případ pro rybáře s vcelku kvalitním obsazením je opět další z celé řady detektivek. Není to žádné napínavé drámo, ale film vycházející z tradice českých a československých detektivek. Kriminalista pomalu, ale jistě rozplétá nitky vedoucí k vraždě. Na konci nám Viktor Preiss na verandě ještě vše zrekapituloval a připoměl, že motiv mají všichni a podezřelí jsou také všichni. Tedy přesně tak, jak to bývá v anglickách knihách a filmech s touto tématikou. Je to prostě jen detektivka, která nejspíš z průměru nevyčnívá a kdo ví, zda divákovi utkví v paměti. Ale odvíjí se zajímavým způsobem, kdy hned na počátku myslíme, že máme vraha před sebou, ale vše je jinak. Takže autoři dávají divákovi možnost si ho tipnout. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama