Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Viděno asi před dvaceti lety a jediné, co mi utkvělo v paměti, byla úvodní poprava. A vlastně nic jiného ani nestálo za pozornost. Henriksen mohl koulet očima jak chtěl, ale jeho Torquemada působil spíš jako karikatura a nemístně směšná byla i řada dalších postav i scén. Původní film ze šedesátých let jsem ještě neviděl, ale jsem si jist, že mi spraví chuť. 15% ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Pohádka o statečném pekaři, který jde zachránit svoji milovanou Marušku ze spárů uchylného kyvadlo-jámo vraha. Přiznávám, že doba "hele, čarodejnice, upalme ji" byla hrozná a některé mučící mašinky byly opravdu děsivé, každopádně toto zpracování mě nechalo ledově klidným. Jednu hvězdičku ale dávám za Lance Henriksena, který si svoji roli opravdu užíval. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako si len môže béčkový režisér S.Gordon brať do papule meno Edgara Allana Poe (19.1.1809 - 7.10.1849) a vydávať takúto primitivitu za adaptáciu jeho poviedky?! Okrem názvu, ktorý sprosto zneužil, to nemá s atmosferickým, snovým dielom tohto amerického literárneho klasika nič spoločné. To čo som zhliadol je lacný šmejd, ktorý ma nedokázal ani na sekundu presvedčiť o ilúzii stredoveku, kde je tento príbeh situovaný. A ak niekomu ide o sadistické prasačiny, ktoré sa dajú pri inkvizičnom horrore očakávať, tak to nech si radšej klikne na nejaké ruské porno stránky. Pretože v tomto braku sa ani tých nedočká. Úbohý videofilm, ktorému prideľujem jednu hviezdičku len pre aký-taký herecký výkon L.Henriksena v úlohe inkvizítora Torquemada a za neraz odhalené prsia a pičku R.DeRicci. * ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Zneužitý název. Trapný pokus o Kladivo na čarodějnice se šmíráckým použitím rekvizit z E.A. Poa. Inkvizitor zpočátku skvěle nadčasový, vše ostatní trapně „nadčasové“, samé deklamace hollywoodského humanismu. V postavě inkvizitorově je soustředěno naprosto vše, celé ideové napětí staré i moderní Evropy. Pohádkový konec „chtěl jsi čarodějnici – zde je“ navazuje jako jediné možné řešení na úvodní bezvýchodnost totalitního patentu na pravdu. Komunisti jehovisti krtek sto let žere listí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco Bůh miluje a odpouští, církev nenávidí a trestá. Zajímají ji jen moc a peníze a její zvrhlá falešná tvář se po staletí nemění, což můžeme vidět u sousedních států. Ani ne tak horor, jako spíše drama mladého pekaře a jeho ženy. Na násilí sice dojde, ale celkově se zde Gordon krotil, což by mi vadilo méně, než televizní look a absence jeho bizarností. Henriksen je slizký, jak to jen nejlépe umí, a otázkou zůstává, kdo bude ve střetu postav vítězem. Gore je minimální, byť mučírna je vybavená velmi pěkně. Kyvadlo s jámou se objeví až v samotném konci příběhu. No, jámou, spíše takovou jamkou....ale dobrý. Dříve mě bavilo více, hodnocení ale ponechám... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama