Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Klasická hra na dva nejlepší kamarády, co jsou jenom kamarádi a možná by i chtěli víc. S neokoukanými herci, velmi dobrým hudebním doprovodem, ale bohužel s příběhem, který skřípe, jako dva roky nenamazané panty od dveří. Možná, kdybych tolik nepřemýšlel a jenom se díval, vypnul mozek, možná bych dal víc, ale takhle ne. Těch klopýtnutí, těch náhod a klišé tam bylo přece jen na můj vytříbený filmový vkus až moc, takže ta dnešní trojka je nejvýš spravedlivá. V případě lepšího diváckého prožitku, doporučuji mnohem lepší What If. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, já jsem ale musel být svého času romantická duše. Ve filmu hraje Lily Collins, což je z mého hlediska skvělé, začátek snímku byl dostatečně vtipný i střelený, aby mě fest bavil, ale zbytek už mě při repríze věru netěšil. Dobrá nálada mě začala opouštět od chvíle, kdy se všechno zničehonic zvrhlo do přiblblého má mě rád, nemá mě rád doprovázeného ještě hloupějším míjením se v čase a prostoru, přičemž nikdo neřekne to podstatné jen proto, aby to mohlo trvat ještě víc jak hodinu. Už mi nějaký čas není čtrnáct, takže mě na neustálé obcházení horké kaše neužije, celá záležitost mi přišla naprosto nereálná (a pokud je toto pro někoho realita, pak doporučuji psychiatra nebo dvojku brokovnici, jak kdo chce) a místo toho, abych se bavil, lezl mi děj stále více na nervy. Třetí hvězdičku jsem ponechal za britskou angličtinu, která mě fakt bere, ale ponížil jsem jí mínusem za závěrečnou rosamundepilcherovinu. / Poučení: Film obsahuje návod, jak si podělat život během intenzivních tří vteřin. 3*- ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Achjo, tak moc bych chtěla hodnotit více než 3 hvězdičkami, ale to prostě nejde.. Tolik jsem očekávala a tolik mě to zklamalo. Bohužel. Až na pár vtipných a romantických scén, mi to nepřišlo ničím zajímavé, ničím odlišné od jiných romantických filmů. Možná jsem si film jen pustila ve špatné chvíli, kdy jsem prostě měla náladu na trochu něco jiného, ale to třeba posoudím časem, až omylem zhlédnu znovu. Pokud budu chtít ale pravou romantiku s kapkou humoru, pustím si radši One day nebo About time. Herecké obsazení mi taky zrovna nesedlo, naopak pozornost si zaslouží nádherné prostředí, ve kterém se děj odehrává a naprosto vhodný soundtrack, ale to na víc než 50% spokojenost prostě nestačí. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Mohou se do sebe zamilovat lidé, kteří se znají již od svých pěti let? Tak s takovou otázkou pracuje romantický příběh o Rosie a Alexovi, kteří jsou právě z tohoto důvodu k něčemu takovému, jako je vzájemná láska a společný život, slepí. Jenomže jak už to v životě bývá, nic není jednoduché. A s takovým přesvědčením bojuje právě Rosie. Snímek vás chytá za srdce a dává realistický pohled na lásku, život, sen a naději. Love, Rosie jsem poprvé viděla někdy v roce 2015 a ne uplně jsem mu věnovala pozornost. To byl možná ten důvod, proč jsem si nedokázala dát vztah Alexe a Rosie dohromady a film jsem považovala za zcela zmatený a průměrný. Jenže pak jsem tento film viděla znovu, kdy jsem mu tentokrát věnovala plnou pozornost a konečně jsem měla možnost si ho naplno užít a pochopit. Takže napodruhé jsem nakonec zjistila, že je tento snímek něco naprosto úžasného. Určitě dávám velké plus za to, jak je přátelství Alexe a Rosie ztvárněno, velice realisticky a vůbec ne přehnaně. Více sympatičtější herecké obsazení už se také povést nemohlo. Collins a Claflin mají mezi sebou takovou chemii, že místama vám vše přijde jak jejich hraná realita. Shrnuto podtrženo, tento snímek je originální, svižný, milý, a zábavný. Nemám co bych vytkla. Nechyběl jak skvělý soundtrack, tak černý humor a nebo i ty srdceryvnější scény. Love, Rosie je jednoduše nádherný film o přátelství dvou nerozlučných lidí, kteří se přes všechny překážky života snaží najít cestu jak k sobě, tak i k lásce, která už od začátku brala všechno do svých rukou. - "I'm Rosie, and this has got to be one of the happiest days of my life." ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

“I’ve realized that no matter where you are, or what you’re doing, or who you’re with, I will always, honestly, truly, completely, love you.” Nevěděla jsem, co od tohohle filmu čekat, takže jsem nečekala nic a možná o to víc jsem byla nadšená. Film vám sice teoreticky nenabídne nic nového a sem tam se objeví obrovské klišé, ale vůbec to tu nevadí. Mělo to vtip, výborné herecké obsazení, skvělý soundtrack a rozhodně jsem se nenudila. Naprosto nejlepší plot twist na konci filmu se skrýval za naprosto obyčejnou větou "Promiňte, nepotkali jsme se už někde?" A nejlepší kamarádka neustále rozhazující kondomy tomu dodala třešničku na dortu. Vyjímečně kouzelný film. 5* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Ačkoliv jak Alex (Sam Claflin), tak Rosie (Lily Collins) pocházejí z Dublinu, Rosie stále Alexe nabádá (aspoň podle titulků), aby se choval jako Angličan. Což by asi Ir neakceptoval. (Robbi)
  • Většina fotek v pokoji Rosie (Lily Collins) jsou ve skutečnosti reálné fotky samotné herečky a jejích přátel. (veru_needy)
  • Rozhodnutie umiestniť film do Anglicka, aj keď sa román, podľa ktorého je natočený, odohráva v Írsku a natáčanie anglických scén sa konalo v Írsku (v Dubline a okolí), padlo preto, lebo väčšina hercov bolo Angličanov a tak to prišlo jednoduchšie aj s ohľadom na ich prízvuky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama