Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá manželka vietnamského podnikatele a matka dvou malých dětí je vážně zraněna při výbuchu auta na pražském sídlišti. Bomba vybuchla v manželově voze, který se výjimečně chystala použít. Byl důvodem bombového útoku konkurenční boj ve vietnamské komunitě? K vyřešení případu je třeba nejprve překonat hradbu mlčení a uzavřenost uvnitř komunity. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl takřka stoprocentně o psychologii, komplikovaný tím, že jde o to, jak proniknout do myšlení člověka s jiným způsobem myšlení a pořadím hodnot. Ano, pachatel byl jasný, protože náhody typu "zrovna čistě náhodou jsem musel použít jiné auto" se v reálu nestávají, ale Případy přece nikdy nebyly o tom hádat pachatele, ale o tom pachateli vinu dokázat, což je daleko těžší. Atmosféra závěrečného výslechu by se dala krájet. A Korejs začíná vládnout. I kalendářům :) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady jsem se na konci smíchy málem počůrala! Zatímco v prvních dvou sériích byl Kozák za hrdinu a Pepa Korejs mistrovsky předváděl hajzla první kategorie, tady se úlohy převrátily. Hanuš ze sebe dává to nejlepší, přiznávám, že mě tahle proměna vážně baví. Pokud by náhodou Česká televize prodávala kalendář přes e-shop, už vím, jaký chci vánoční dárek. Špetíková výborná jako vždy. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vietnamci si dlouhodobě s přehledem drží status mé nejoblíbenější místní menšiny. Proč? Jsou až neskutečně pracovití, při pohledu na jejich tváře se nelekám, jsou učenliví, a ti z nich, kteří se u nás už narodili, ovládají češtinu často lépe než mnozí našinci. Jasně, netěší mě, že jsou někteří z nich pilní i na drogové scéně, ale co už nadělám. Celý tento úvod jsem napsal jen proto, abych vysvětlil, proč mě čtvrtá epizoda tak bavila. Neměl jsem dokonce problém ani s tím, abych pochopil takzvané asijské myšlení, protože mě vždycky fascinovalo Japonsko, takže v tomto ohledu jsem byl před kriminalisty o krok napřed. Stále více mě baví pracovní postupy kapitána Petra Anděla, zatímco kapitán Martin Pražák mě už svým namachrovaným chováním začíná silně otravovat. A znovu mě naprosto dostala nová korejsovina; tahle se jejímu autorovi fakt povedla:-) / Poučení: Vietnamci jsou sice menšího vzrůstu, ale o to víc vydrží. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja nevim, ale mam takovy pocit, ze se herecky nedari uz ani panu Stachovi. Jako mozna se ukaze, ze vseobecna otupelost, unavenost a topornost, co vladne v kanclu, je nejakym dlouhodobym rezijnim ci scenaristickym  zamerem a bude to v budoucnu vypointovane. Mozna. Ale herecky to drží nad vodou jenom pan Hanus, jehoz postava jakozto jedinna je vicerozmerna a on ma co hrat. A to je proste malo. A ne, ten Srsen tam vskutku neni prvni den. 60 pro. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabší diel tretej série, ale vôbec nie zlý. Pekne vykreslené prostredie vietnamskej komunity, kde vládne patriarchát, muž robí biznis a drží si status alfasamca, ak prejaví slabosť alebo zakopne, tak v očiach obchodných partnerov padá o priečku nižšie.  Vozí sa zásadne na mercedese, aby hrali formu. To vidím denno denne aj v realite. Vozia sa zásadne na SUVčkach alebo nadupaných audinách. Držia spolu a medzi seba si niekoho iného okrem Vietnamcov len tak ľahko nepustia. Aj vietnamskí herci tu zahrali dobre, hlavne páchateľ na výsluchoch vedel čo chce a čo nechce povedať.... Linka s Korejsom super, chlapík sa začína zase drať na popredné pozície hrdinov... Zjebanie Pražáka s Andělom od Tomáša Kozáka bolo špičkové, sedeli tam ako zmoknuté myši... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný případ se stal na Měcholupském sídlišti na konci dubna 2015. Za vražedný projev žárlivosti si muž vysloužil osm a po odvolání žalobce dvanáct let vězení. Nepomohlo ani to, že se ho zastala jeho o 15 let mladší manželka. (sator)
  • Kalendář, který zrealizuje Josef Korejs (Miroslav Hanuš), ihned po odvysílání dílu požadovalo na sociálních sítích velké množství fanoušků. Česká televize o něj nejdříve uspořádala soutěž a po jejím skončení nabídla kalendář k běžnému prodeji ve svém e-shopu. Vyprodal se za 2 hodiny a ČT musela zorganizovat dotisk. (Šéfik)
  • Cao Hoang Yen a Hoang Anh Doan, kteří hrají manžele, mají část jména stejnou, přestože nejsou příbuzní. Hoàng znamená ve vietnamštině král. (sator)

Reklama

Reklama