Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (347)

misterz 

všechny recenze uživatele

Je jasné o čo tu išlo. Nájsť nejaký spôsob ako dať drámu s hororom do súladu a oba žánre v celku pekne vybalancovať. Nedá sa povedať, žeby tento pokus vyslovene zlyhal, ale ani neskáčem od nadšenia, a to mám pritom drámu aj horor veľmi rád. Celkový dojem zastal tak na pol ceste. Forma a technická stránka neboli najhoršie, bol použitý príhodný tmavší filter farieb a pekná kamera, hudobná zložka však mohla byť výraznejšia. Hororová časť tiež nebola nič extra, chcelo to na nej ešte trocha zapracovať, toho thrilleru a napätia tu bolo naozaj málo. Len sem-tam sa niečo odstrelí alebo zakrvaví, aj to iba zriedka na kameru. Tých pár predvídateľných scénok, kedy sa bolo treba so zombíkom ručne-stručne porátať situáciu nezachránilo. Väčšinou sa tu iba narieka, plače a dúfa v nemožné, pričom je jasné, že je to len také čakanie na Godota. Naproti tomu si myslím, že Arniemu tento žáner sekne viac ako jeho komédie v štýle Junior, Policajt zo škôlky a pod. Emócie, ktoré tu mali evidentne zásadný význam, dokázal zahrať veľmi dobre, len čo na plat, keď je scenár taký nijaký a šedivý, však? Škoda, vidím to na premárnený potenciál. 60/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu som veľa nečakal a ani som od neho veľa nedostal. Aj ked sa jedná od dosť slabý film, najväčším plusom je tu samotný Arnie a Abigail Breslin. Celý film je dosť pomalý (aj keď temný a depresívny) a rozvlečený (to niekomu nemusí sadnúť), no táto poloha Arniemu sedí. O zvyšok sa zas stara Abigail. Námet nieje najhorší, ale scenár je dosť prázdny a debutujúci režisér vlastne ani nemá čo vytiahnuť na diváka. Film sa drží celý čas len hlavnej dejovej línii, čo je škoda, pretože by som si vedel predstaviť nejaké vedľajšie alebo aspoň scény formou spomienok, kde by, či už nastal nejaký zvrat, alebo by sa mohol prehĺbiť aspoň vzťah otca s dcérou. Nuž nič také sme nedostali a ostali nám miestami len fakt prázdne scény. A žáner horor by som asi úplne dal bokom, pretože sa tu s hororovou témou vôbec nepracuje. 65% - 3* ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako já chápu, proč do toho Arnie šel. Ostatně, co jiného vám vratí trochu té herecké důstojnosti než nízkorozpočtový malý zombie kousek, že jo? To by se zde ale muselo za celou dobu něco pořádného dít a režisér by musel ze zdejšího světa umět vydolovat aspoň špetku depresivní atmosféry. Tady ale není nic. Potenciální konflikty zde nejsou vůbec využité nebo vyšumí do ztracena, hlavní linka je prakticky o ničem a Arnie to svým zarmoucenými fotrovskými výrazy sám neutáhne. Zejména, když hlavní tahounkou by měla být spíše Abigail Breslin. Což je u holky, která s přibývajícím věkem čím dál horší herečka, dost problém. Tudy tedy ne, Arnie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama z post apo zombie světa. Se všemi těmi postmoderními záběry mimo osu, kompozicí na přesdržku a rozkomíhanou kamerou, že ta opice, co ji držela, u toho musela tancovat. Rádoby šíleně dramatické a zdlouhavé záběry, přemýšlení o nesmrtelnosti chrousta. A všude vládne depka, vše se jen může zkazit, a vše spěje do kytek a pod kytičky. Nesmírně zdlouhavě a nudně. Mimochodem, zajímavé je, že lidi chytí nějaký virus, a někteří doktoři mají roušky, jiní ne, a spousta nakažených žije obyčejnými lidmi, a vše v poho. A kdo by chtěl vidět něco zábavnějšího o rozpadajících se chodících lidech, může raději zkusit Smrt jí sluší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdepak nic pro mě. Pro nudné a pomalé filmy existuje synonymum s názvem DRAMA, tedy žánr nedefinovatelný avšak obsahující přesně to, co nemám ve filmech rád. O horor se film lízl opravdu minimálně, jediná společná věc je Zombie tématika avšak bez Zombie, takže jsme opět na začátku. Ani nevím co bych měl zde pochválit, Maggie je ošklivá a nesympatická, bylo mi fuk zda na konci umře či ne, Arnieho hraní příliš nebavilo, myšlenkově určitě vzpomínal jak drží rotační kulomet v Terminátorovi. Atmosféra na podobné úrovni jako v B Aule při seminární práci s názvem Boj intelektuálů. Za mě opravdu ztráta času a částečné utrpení. 1* za Arniého, druhá, že to mám už úspěšně za sebou. 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama