Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (347)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně originální drama o nevyléčitelné "nemoci" dcery, se kterou se musí okolí stovnat. Atmosféricky se sice jedná o mírně nadprůměrnou záležitost, ve které Arnold dokonce musí něco zahrát, ovšem nic navíc. Příběh nedokáže zaujmout natolik, aby vás naplno pohltil a kdyby byl snímek delší, troufám si říci, že by šlo o nesnesitelné ždímání toho mála, co film nabízí. A to souznění otce a dcery, které možná hory přenáší, avšak duši udržet na svém místě v určitých situacích zkrátka nedokáže...od začátku je totiž jasné, že toto nemůže dopadnout dobře..asi tak jako výdělky z kin...60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne to sadlo. Takýto prístup som v tomto žánri ešte nikde nezaregistroval, v podstate ide iba o zombie variáciu melodramatického príbehu o chorých s rakovinou či ísť zomrieť do nemocnice, alebo sa nechať doma prebalovať rodinou až do konca. Ak by utrápeného fotríka hral napríklad Al Pacino presne tak ako Arnold, jeho výkon by bol vyzdvihovaný, ale v prípade Rakúšana je to zakázané. Potešilo ma viacero pekne vymyslených scén, ako líška, prst, prvé vnímanie ľudského tela ako mäsa, odnos kamoša do karantény alebo aj samotný záver, kedy príbeh v podstate vôbec dramaticky negradoval, len skončil, čo ma paradoxne celkom potešilo. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnie na stará kolena leze do projektů, kde by dříve připomínal hypermarket v historickém jádru města. Dny akčního hrdiny sice ještě nejsou sečteny a ve svém žánru jistě nabídne ještě spoustu doutníků a hlášek skrze něj cezených. Nenápadnou Maggie si však směle může zarámovat a pověsit na dosud téměř prázdnou zeď nejlepších hereckých výkonů své bohaté, leč jednostranně zaměřené, kariéry. Vlídný scénář mu nabízí jen několik vět, zamyšlených pohledů, střízlivých slz a jen jeden delší monolog a vše zvládl téměř na jedničku. Terminátor plakal a já mu to věřil, fíha. Osobní a depresivní příběh jednoho zlomeného otce, který se odehrává ve světě, kde všem opět svítá naděje, kromě něj a jeho blízkých... Předvídatelné a ve své podstatě příliš jednoduché, nikoliv však patetické. Po pravdě nebýt Johna Matrixe v netradiční a zvládnuté roli, na čtyři hvězdy by to nebylo. Takhle ale bez zaváhání. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takové malé, ale o to příjemnější překvapení. Arnie na stará kolena bere i vážné role (ironie) a jde mu to nad očekávání uspokojivě. Žádná soška z toho sice nebude, ale spolu s jednoduchým příběhem a několika usměvnými grimasami se mně tenhle starý bard zase nějak trefil do noty. Pro jeho bicepsy jsem měl vždy slabost, teď ji začínám mít i pro jeho charakterní herectví. Pozdě, ale přece! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet pre rodiča väčšej tragédie, ako prežiť život vlastného dieťaťa. Podobný osud postretol aj starostlivého otca rodiny, Wadea, ktorého jediná, milovaná dcéra Maggie, podľahla nákaze neznámeho vírusu, meniaceho ľudí v zombie. Stratiť dieťa v jednom okamihu je však v niektorých prípadoch "omnoho jednoduchšie" ako sledovať jeho postupnú, pomalú premenu. Maggie už čoskoro stratí všetky svoje ľudské zmysli. Nepotrvá dlho, a ovládne ju jediný pud - jesť ľudské mäso. Dobrý námet, ktorý skĺbi slušnú drámu s hororovými prvkami, nemusí vždy dopadnúť vyslovene zle. Rovnakým príkladom sebe podobným je aj "Maggie". Je zaujímavé sledovať, ako sa celé okolie, spoločne s členmi rodiny vysporiadava s očakávanou "stratou". Keby sa vo filme objaví viac gore scén, pričom by sa tvorca nevenoval iba samotnej problematike príbehu, mohla to byť pecka! Tento snímok určite nesadne každému. Hororových pasáží je pomenej, respektíve skoro žiadne. Kto očakáva krvavé jatka, klope na nesprávne dvere. "Maggie" je v prvom rade drámou, a tak treba tento snímok aj vnímať - 65%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Dom Vogelovcov je ten istý ako Sarin vo filme Looper (2012). Dokonca aj uhol, pod ktorým je aj s okolím natáčaný, je v oboch filmoch takmer totožný. (beso74)
  • Najlacnejší film, v akom sa objavil Arnold Schwarzenegger, za posledných 30 rokov. (Marceloo)
  • Film byl stažen z filmového festivalu v Torontu na žádost studia Lionsgate, které se ujalo distribuce filmu v USA. (JORDY)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama