Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (347)

vteco 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér i scénárista se s tím vůbec nemazlili a jako svou prvotinu zvolili neotřelý, avšak výrazně riskantní počin, který v očích diváků uspět pravděpodobně ani nemohl, a to ze dvou podstatných důvodů. Chladný přístup plný negativních komentářů a podprůměrných hodnocení je dle mého způsoben a) odmítnutím přijmout osmdesátkovou akční hvězdu v roli otce, jenž nebojuje se zombie virem pomocí těžkotonážních kulometů, ale zprostředkovává „pouze“ emoce skrze střídmou mimiku, depresivní pohledy či krátké „non-hláškující“ dialogy a za b) nenaplněnými očekáváními, které naznačují klasickou zombie řežbu plnou utržených končetin či vystřelených mozků, avšak přináší emocionálně vypjaté loučení se dcery s přáteli a rodinou v čele s otcem. Oba aspekty jsou pochopitelné, ovšem herecký výkon Schwarzeneggera nepůsobí vyloženě špatně a nelze na něj házet zdrcující kritiku, což se bohužel úplně nedá říci o jeho dceři, tedy Abigail Breslin. Samotný námět je velmi jednoduchý a neinovativní, ovšem na poli zombie žánru se jedná o poměrně svěží pojetí, což podtrhuje i roztřesená kamera plná detailů, způsob vhození diváka do již propuknutého post-apo světa s pár dostačujícími informacemi o fabuli bez dalšího rozšiřování a v neposlední řadě také hned zpočátku stanoveným deadlinem. Atmosféra plná poměrně silných momentů, které tvůrci zpracovali příjemně decentním stylem, je po celou stopáž lehce narušována lacině vypadajícími šedivými filtry. Maggie tak působí jako svěží vítr nejen v pokročilé kariéře našeho milovaného Terminátora, ale také v rámci samotného zombie žánru. [70%] ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takové malé, ale o to příjemnější překvapení. Arnie na stará kolena bere i vážné role (ironie) a jde mu to nad očekávání uspokojivě. Žádná soška z toho sice nebude, ale spolu s jednoduchým příběhem a několika usměvnými grimasami se mně tenhle starý bard zase nějak trefil do noty. Pro jeho bicepsy jsem měl vždy slabost, teď ji začínám mít i pro jeho charakterní herectví. Pozdě, ale přece! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Svým akčním fanouškům se patrně Arnold touto pro něj netypickou rolí a netypickým filmem příliš nezavděčí, ale podle mne ji ustál se ctí. Na emocionální rovině to funguje asi hlavně proto, že toho nikdo moc nenamluví (což je výhra právě u Arnolda), všichni se spíš jen zadumaně a smutně koukají a tiše trpí. Děj v podstatě neexistuje, jedná se o náladotvorné 80minutové loučení s dcerkou. Kdo se bude ochoten naladit, vyhraje. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Zahrané je to překvapivě celkem pěkně. Ovšem co naplat, když snímek disponuje dějem, ve kterém se nic neděje. 95 minut sledujete život rodiny, které se postupně před očima rozkládá dcerka. Vše se táhne v duchu těžce melancholické atmosféry, která mi naprosto nesedla. Dost debilní mi přišla hlavně ta vsuvka se zombie láskou. Dovedu si představit, že se do snímku zvládne ponořit pouze divák, kterému zbývají poslední dny života, neboť najde jakousi podobnost svého života s životem hlavní hrdinky. Ostatní se budou opravdu brutálně nudit. Nalijme si sklenku čistého vína. Opravdu čekal někdo nějaké zázraky od scénáristy, který si říká John Scott 3. Ano i já se nechal nalákat na Arnolda. Vlastně ani nepředpokládám, že se někdo na film podíval z jiného důvodu. Celý snímek Arnold odehrál s jedním zádumčivým výrazem ve tváři, který si můžete prohlédnout na plakátě a ušetříte si 95 minut času, který můžete investovat do filmu, který za to bude stát. Tento výtvor nemá s hororem, ba dokonce ani s thrillerem, pranic společného. Tento snímek je pouze nekvalitní melancholické drama. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno