Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

The Pyramid je film, na který, jsem narazil zcela náhodou. Ano, jedná se o nízkorozpočtový film. O to víc mě překvapilo, že jsem si ho náramně užil. Film sice začíná hrozně typicky skvělým nálezem třístěnné pyramidy a partičkou lidí, co to jdou prozkoumat. Ovšem netrvá dlouho a skupinka skutečně zavítá pod písek do katakomb. Atmosféra je hutná jako pytel písku a musím říct, že takovéhle napětí stěží vytvoří jakýkoliv hollywoodský velkorozpočtový horor. Film totiž dá připomenout klasikám jako Indy nebo Mumie. Hned jsem měl chuť vytáhnout dvd The Mummy (1999). Těhle skvělých filmů z Egypta moc není a filmů z podzemního prostředí taky ne. Každopádně herecký tým, ač neznámý, tak jsem naprosto spokojený. Ashley Hinshaw není vůbec špatná. CGI animace taky není nejhorší. Možná tím, že se vše odehrává ve tmě, tak to působí přirozeněji. V čem je, ale film vážně dobrý je atmosféra stísněného prostředí labyrintu, množství písku, tmy a slepých uliček. Pyramidu vážně doporučuju, jedná se o nadprůměrně dobrý snímek, který si snad jednou pustím znovu. (73 %) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První polovina ve znamení nálezů v pořadí "kosti, pasti, kočičky" rozhodně nealarmuje nějak výrazný průser. Skupina archeologů se brzy ztrácí v labyrintu chodeb pod pískem pohřbené pyramidy a postupně přichází o život. Často i vlastní vinou samozřejmě. Po krátkém bloudění v temnotách a po papíru páchnoucím žvatlání („we must get out of here“) jde však do tuhýho. To, že uvnitř pyramidy bude nějaká ta digitálně prašivá zvěřina, se dalo čekat. Co je bohužel neodpustitelné, tak je podoba Análpisse. Jeho vizáž Wildy kojota by se skvěle hodila do filmových dobrodružství se Scoobym Doo, ve vážně míněném hororu je ale katastrofou. Obzvlášť, když čekáte starého Brůnu, obaleného do toaleťáku. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

A víte co, já mám tyhle blbovinky děsně rád. Děj vem čert, logiku taky, chování postav taky. Nakonec je to přece děsná bžunda. Tvůrci bohužel utratili asi většinu peněz hned v úvodních pěti minutách na komparz a vrtulník, a tak Anubis vypadá jak z dob Duke Nukema, ale to vem taky čert. Hlavní je, že celý film se něco děje, pořád se někam běhá, padá, skáče a u toho se křičí, piští, ječí. Nutno taky dodat, že při jedné lekačce mi málem vyskočilo srdce na Anubisovi váhy, a to se taky počítá. Herci jsou celkem sympatičtí, ale ne zas tolik, aby nás jejich ubývající počet nějak znervózňoval. S koncem si taky tvůrci mohli pohrát trochu víc a hodit na závěr nějakou perličku. Ale podtrženo sečteno je to velice odpočinkový kousek, který stejně jako nedávné Pařížské extempore sice nic nového nepřináší, ale to staré nekazí a hlavně, skvěle baví. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková variace na Vetřelec vs. Predátor 1 a V Podzemí. Já prostě tyhle baterkové tunelové honičky vůbec nemusím. Za prvé toho i při nejlepší kvalitě obrazu moc nevidíte, vyjma občasného mihotu čehosi, ve svitu baterky a za druhé si neumím užít film na základě řevu, ječení a jiných zvukových projevů, kterejma jsou tyhle počiny vrchovatě napěchované! Bylo to úplně o ničem a každý schopnější kameraman, tohle zmákne natočit ve sklepě paneláků, nadneseně řečeno. Kdy už se neschopnost natočit pořádný horor, přestane maskovat zahalením do tmy? Horor přece neznamená temno! Jedna hvězda, za totálně podělaný námět. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Festival retardovaných rozhodnutí, bez atmosféry, bez napätia, bez nápadu. Taký As Above, So Below tiež nebolo žiadne terno, ale aspoň bolo vidno snahu divákovi niečo ponúknuť. The Pyramid je radová sračka, ktorej 9% na Tomatometri je tento krát úplne adekvátnych. Niečo ako verbalov komentár... bezobsažná vykopávka. Zaokrúhlených 10%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama