Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

stration 

všechny recenze uživatele

A víte co, já mám tyhle blbovinky děsně rád. Děj vem čert, logiku taky, chování postav taky. Nakonec je to přece děsná bžunda. Tvůrci bohužel utratili asi většinu peněz hned v úvodních pěti minutách na komparz a vrtulník, a tak Anubis vypadá jak z dob Duke Nukema, ale to vem taky čert. Hlavní je, že celý film se něco děje, pořád se někam běhá, padá, skáče a u toho se křičí, piští, ječí. Nutno taky dodat, že při jedné lekačce mi málem vyskočilo srdce na Anubisovi váhy, a to se taky počítá. Herci jsou celkem sympatičtí, ale ne zas tolik, aby nás jejich ubývající počet nějak znervózňoval. S koncem si taky tvůrci mohli pohrát trochu víc a hodit na závěr nějakou perličku. Ale podtrženo sečteno je to velice odpočinkový kousek, který stejně jako nedávné Pařížské extempore sice nic nového nepřináší, ale to staré nekazí a hlavně, skvěle baví. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem kohosi poučoval, že béčkové filmy jsou trenažérem pro začínající tvůrce, přičemž ti mohou jen překvapit a třeba si jich při troše toho talentu všimnou producenti vyšší ligy. Grégory Levasseur si už jako režisér, doufám ani neškrtne. Nemít prachy na triky a áčkové herce to je pochopitelný. Ale obsadit partu naprosto nesympatických lidí a přetransformovat je v nezajímavé postavy v čele s pipinou, která neustále ječí a chová se jako ultranána? Scénář je samozřejmě úplně debilní a finální pasáž není dokonce ani směšná; ještě nikdy se mi nestalo, abych pobízel příšeru atakující bloncku slovy...zab ji, zab ji, prosím už ji zab, aby přestala ječet! Z tohoto filmu mi bylo až fyzicky špatně. A zdaleka to nemá na svědomí ta podivná patlanina found footage s nočním viděním a schválně trhaným obrazem. Kterýkoliv z těchto filmů, je vedle Pyramidy kandidát na zlatého prdeláče. Pokud máte chuť na podzemí a potvory, sáhněte raději sem. PS: doporučení kolegy už budu brát s velkou rezervou...asi jako hodnocení LIVINGDEADa ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Found footage z prostor egyptských pyramid? To by chtěl přece každý!!! On je to tedy FF kombinovaný, ale i tak. Je zajímavé, že po tom, co byl FF i na Měsíci, že nenapadlo někoho dřív přijít s touto atraktivní lokalitou, protože egyptská tématika táhne a táhnout bude ještě pěkně dlouho. Trailer solidně nadchnul, takže teď už to jen nezkurvit! A? A? Nooo, nemá talent, Kuzma je támhle! Dlouhodobě se zamýšlím na jedním společným atributem, který provází 80% hororových filmů a tím je nelogické chování postav. Autoři si zřejmě myslí, že by se bez toho jejich film neobešel. A to je kardinální omyl. Rád bych si jednou dopřál film, ve kterém bude aspoň někdo uvažovat s chladnou hlavou. Tady se ještě ruku v ruce dočkáme ne dostatečně uvěřitelných hereckých výkonů, přestože postavy jsou vybrány docela reprezentativně. Nicméně hlavním klíncem do rakve jsou počítačové efekty, které jsou tentokrát opravdu mizerné, což je docela paradox, když si připustíme, že FF ušel solidní kus cesty a je tedy za tu dobu dostatečně zřejmé, kde dělávají soudruzi chyby a není důvod je znovu a znovu opakovat, nota bene ještě v markantnější míře. Ale abych jenom nehanil, film měl docela solidní tah na bránu, protože prostory pyramidy jsou samy o sobě zajímavé a vy nutně musíte vědět, co se pod tou zemí děje. To ovšem platí jen do doby, než se začnou objevovat první digitální prevíti. To pak rychle pochopíte, že se jedná a podobnou hrůzu jako je nedávno uvedený film Pod zemí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková variace na Vetřelec vs. Predátor 1 a V Podzemí. Já prostě tyhle baterkové tunelové honičky vůbec nemusím. Za prvé toho i při nejlepší kvalitě obrazu moc nevidíte, vyjma občasného mihotu čehosi, ve svitu baterky a za druhé si neumím užít film na základě řevu, ječení a jiných zvukových projevů, kterejma jsou tyhle počiny vrchovatě napěchované! Bylo to úplně o ničem a každý schopnější kameraman, tohle zmákne natočit ve sklepě paneláků, nadneseně řečeno. Kdy už se neschopnost natočit pořádný horor, přestane maskovat zahalením do tmy? Horor přece neznamená temno! Jedna hvězda, za totálně podělaný námět. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže nesouhlasit, že to byl jeden z nejočekávanějších hororů, co se týče toho prostředí okolo Egypta, pyramid a všeho co je uvnitř. Opravdu ještě nikomu se nepodařilo s něčím takovým přijít. A když už ten nápad se objevil, tak se to podle mýho odfláklo. Kdyby to totiž do rukou dostal někdo jinej, nemusím asi jmenovat, dalo by se z toho vytěžit takový vzrůšo, ať už kolem mumií nebo nějakýho posednutí. Tohle nebylo sice úplně zlý na odpad, ty nástrahy tam měly něco do sebe, prostředí taky zrovna neurazilo. Ale to zlo v podobě rádoby Anubise slabounký, kort po tom, co nám ho ukázali. Chování postav taky přihlouplý a v mým případě smůla, že sem se na to tak těšil...Loňskej As Above pod zemí byl úplně jinde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama