Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (432)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brad Bird znova dokazuje že vie skvelo skĺbiť akciu so zábavou. Rodinku Úžasných mám rád. Je to iný Disney. Na dvojku som sa tešil a nie som vôbec sklamaný. 14 rokov spravilo svoje. Má to lepšie akčné scény a krajší vizuál. Na príbeh naskakujeme pár sekúnd po skončení prvej časti a nezastavíme sa až do konca. Jediné čo mi tam naozaj vadilo bol záporák. Aj napriek dobrej motivácií, mi to zase pri súčasnom trende komiksových filmov prišlo príliš family friendly. Finále je ale chuťovka rovnako ako Giacchinova hudba. Veľmi by som si prial aby prišla ešte tretia časť, ktorá by konečne mohla priniesť zomknutie rodiny od prvej po poslednú minútu. A trošku upustiť od statusu žena a muž v domácnosti. Po Coco druhý najlepší animák od Disney za posledných päť rokov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je rovnako dobra ako jednotka. V nicom mi nepripadala slabsia. Dokonca hned priamo nadväzuje na prvy diel. Najviac ma znova bavili sceny v ktorych rodinka riesila rodinne problemy. Akcia a cela zapletka s odhadnutelnym zaporakom ma zase prilis nebavili. Trochu ma stvalo len to moderne feministicke pretlacanie zien do popredia. Uz to trepu aj do rozpravok. Komu sa pacila jednotka, tak by mal byt spokojny aj s dvojkou. Pre mna je to znova len mierny nadpriemer a dufam, ze Bird natoci zase nejaky hrany film. 6/10. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Parádní animovaný film, který mě překvapil ve všech ohledech. Za nějakého závratného fanouška jedničky se sice nepovažuji, ale vždy se na ní rád podívám, a to hlavně kvůli bezchybnému českému dabingu. Tudíž doslova mé srdíčko zaplesalo, když jsem se dozvěděl tu novinu, že i dvojka dokázala sehnat všechny originální dabéry prvního dílu (hlavně Meduna v roli Boba alias pana Úžasňáka podal precizní a dokonalý výkon). U pokračování je těžké se zavděčit fanouškům, proto se často hraje na větší bombastickou akci. Té se zde člověk nabaží habaděj, po této stránce mě film doslova ohromil. Ale hlavně se zde nezapomnělo i na vtipné situace, kde ve většině případů v centru figuruje malý Jack-Jack. Jak mnozí již vyřkli, tak si on krade snímek sám pro sebe, ať už se jedná o scény s mývalem nebo i ty dokonalé sekvence, kde se dostává pozornosti i Edně. Brad Bird opět ukázal, že vyvážené animáky umí na výbornou a pořád je schopen přichystat skoro až bezchybnou zábavu. To skoro jsem tam napsal schválně, záporákovi podle mě něco chybělo k absolutní špičce. Proto jednoduše nemohu bez výčitek svědomí filmu napálit pět hvězd. I tak uděluji silné čtyři hvězdy a všem mohu jen doporučit na film zajít do kina. Vyplatí se to. Za mě dávám 86 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekání se tentokráte vyplatilo. I když jednička zůstává nedostižná, většina animovaných sérií by pro takhle kvalitní sequel vraždila. Druhé Úžasňákovi si možná překvapivě užijí více dospělí než děti, protože infantilních vtípků je jako šafránu a do popředí se cpe vydařený příběh, který zvládá zábavně skloubit pracovní a osobní linii pětičlenné rodinky a vedle nápaditých akčních scén tak ještě mimoděk servíruje superhrdinskou verzi ženské společenské emancipace. Možná jsem to čekal vtipnější a místy ještě vizuálně odvázanější, ale jsem moc rád za konečný výsledek a rovnou prohlašuji, že pokud by zůstal u kormidla svědomitý Brad Bird, další pokračování vítám všemi deseti. Minimálně Jack-Jack nebo Frozone s tradičně delikátním Samuelovým dabingem se ještě rozhodně neokoukali... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel radím medzi to najlepšie čo som videl a nie len od Pixaru, ale v rámci animákov celkovo. Aj keď sme na druhý diel čakali dlhých 14 rokov, nemôžem povedať, že by som bol sklamaný. Jasné, nie je to také dobré ako prvý diel, príbeh nemá taký šmrnc, ale znova sú tu výborne napísané postavy a tento krát sa úlohy rodičov o to kto zachráni svet trošku prehodia a pán úžasný zachraňuje doma deti pred tým, aby neprepadli, zatiaľ čo Elastina naháňa zloduchov. Predošlý diel mal prehodené garde a aj preto sa mi to trošku viac páčilo, no nemôžem povedať, že by to bolo nejako výrazne zle, pretože či bojujeme s Elastinou proti zloduchom, ale s pánom úžasným proti matike (ktorú zmenili !) stále je to výborná zábava s dobre napísanými postavami, ktoré nenudia v dialógoch a v akcii ohromia ešte viac (osobne mám pocit, že je akcia lepšia a nápaditejšia). Príjemne poteší aj úvod filmu, ktorý pekne nadväzuje na prvý diel a vlastne pokračujeme presne tam, kde sme skončili pred 14 rokmi, v boji s tunelátorom. Čo viac dodať Brad Bird opäť naservíroval rodinku, s ktorou sa nebudete nudiť. 90% - 5* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • V době filmu se rovněž odehrává krátký film Auntie Edna, ve kterém Edna hlídá Jack-Jacka a šije pro něho oblek. (pilarius)
  • Film Úžasňákovi 2 zaznamenal jeden z nejlepších startů v amerických kinech. V rámci takzvaného opening weekendu (první tři dny v kinech) se stal nejen nejúspěšnějším snímkem od studia Pixar, ale také vůbec nejúspěšnějším animovaným filmem v amerických kinech. Během tří dnů inkasovali Úžasňákovi 2 v USA přibližně 180 milionů amerických dolarů. Ve větším srovnání je to ke dni uvedení 8. nejvyšší částka za opening weekend v historii mezi všemi filmy. (Tashi)
  • Obraz na zdi hotelu, ve kterém si Helen volá s Bobem během svého návratu do role populární hrdinky Elastičky, reprezentuje její odloučenost od zbytku rodiny. [Zdroj: filmozrouti.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno