Reklama

Reklama

Když mladý nizozemský stát, stojící na prahu občanské války, napadne Anglie společně s Francií, najde se pouze jediný člověk, kterému lze svěřit velení holandské flotily. Je to Michiel de Ruyter, který vešel do světové historie, a zejména do dějin námořních bitev, jako jeden z největších admirálů vůbec. (Film+)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (131)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Výpravný snímek ilustruje holandskou politiku ve druhé polovině 17. století. 1) Líbila se mi monumentálně zobrazená Čtyřdenní bitva a 34letý Egbert Jan Weeber (Vilém III.). 2) Historický background pěkně vysvětluje komentátor flanker.27****, ale mým pocitům se spíše blíží komentátor Lacike**. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I sebelepší film spolehlivě zabije patos. A tady to byla vražda v přímém přenosu. Je to velká škoda, protože jde o zajímavou exkurzi do časů, kdy Anglie, Španělsko, Francie, Portugalsko a pozdeji i Rusko drancovali svět a rozpínali se všude, kam byli schopni doplout. I když si to nejspíš Nizozemci trošku přifoukli, vypadá to že byli jedni z mála, kdo to na moři Anglánům nandal. Postava Michiela de Ruytera je nejspíš pro většinu nonholanďanů neznámá a je to škoda. Kdo má rád historické filmy, nebo námořní bitvy, příjde si na své a pokud přežije těch cca 30 min. patosování, nejspíš uznale pokývne hlavou, že i Nizozemci měli svou "vodní Žižku". Je to natočeno zručně, herci hodně dobrý, v rámci možností jsou události líčeny přehledně, i když tendenčně... . Ty dvě hoďky utečou opravdu rychle. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Pokud přetrpíte to odporné holandské chrochtání a pokud máte taky pocit, že slušných historických filmů je na trhu méně a méně, asi mám pro vás dobrou zprávu. Plná palba pro tenhle dvouhodinový projekt o plachtění a restaurování monarchie je možná až až, ale když to zasadím do kontextu s ostatními pseudo historizujícími filmy, vůbec bych se toho nebál. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani já nejsem příliš velkým fanouškem námořnických bitev, ale tohle prostě má koule a po zhlédnutí lákavého traileru jsem si vše pouze potvrdil.. 130 minutový Nizozemský příběh Admirála Michiela de Ruytera, který vtáhne diváka od začátku až do konce. Nabízí poutavou výpravu, velkolepé bitvy, obstojné herecké výkony, strategii, diplomacii i krapec politiky, kde se dá sice lehce ztratit a zamotat, takže potřeba věnovat plnou pozornost. Solidní film v každém ohledu. Mínusem snad jen stopáž. 80% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšenej. Natočit takovouhle podívanou za 8mil euro je neuvěřitelný. Vypiplanej vizuál, kostýmy, dobový rekvizity, všechno na co se člověk zaměří je na vysoké úrovni. Nechce se mi k tomu psát nějakej sáhodlouhej elaborát, ale tenhle film opravdu stojí za to vidět. 95% P.s.: všiml si někdo, že si tam střihne cameo i Rembrandt, kterej nese pod paží svoji Noční hlídku? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Alternatívnym názvom filmu je aj názov Admiral: Command and Conquer. (MikaelSVK)
  • Ve filmu použita replika ruské fregaty Shtandart, postavené v roce 1703 pro baltskou flotu. Ruské lodě byly v té době stavěné především podle holandských vzorů, jejich mělký ponor se hodil pro Černé a Baltské moře a v Holandsku se car Petr I. učil lodnímu stavitelství. Tuto loď jsme mohli vidět také v ruském historickém dobrodružném filmu Sluha jeho veličenstva. (flanker.27)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama