Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se nestačil divit, protože to vypadalo na to, že se dal Tomáš Magnusek na cestu opravdového dramatu. Od chvíle, kdy došlo na "mocenské" intriky, jsem už režisérův rukopis zřetelně rozeznával. Všechny postavy byly najednou výrazně černobílé, děj se stal jasně předvídatelným a já se jen divím, že se Tomáš Magnusek nedal na politiku, protože tohle byl krásný příklad populismu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Magnuska mám rád a opět mu nelze upřít dobrý námět. A jako vždy, u toho to končí. Scénář je příšerný a asi aby film stál minimum peněz, trvá necelou hodinu a půl a na spoustě scén je znát, že měly potenciál někam gradovat (hlavně v závěru a nebo scény s Magnuskem). Podobně je na tom herecké obsazení. Občas Lábus i Dejdar do svých rolí zapadli, ale většinou jsou totálně mimo. Hlavně, když se takový Dejdar snaží hrát něco, co mu není vlastní. Komický pohled. U Lábusova retarda je to ještě horší. Na vině ale nejspíš bude nízký rozpočet a určitě časté hlášení režiséra "dobrý, docela se to povedlo, jedem další scénu". V Magnuskových filmech často hrají staří vysloužilí herci, kteří s euž ve filmech mco neobjevují. Opět tu má ansábl parádní. Ale padesátiletá běhna hraje pětatřicítku? Dejdar tu má mít také čtyřicet let. No. Zase to vypadá strašně spěšně. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Jsou mista, ktera funguji dobre a jsou mista, ktera jsou k neuvereni, ze je tvurci takhle nechali. Nedatazene, nedohrane (Dejdar) dialogy takove, jak by je nikdy ni´kdo nerekl. Pohravani si s atmosferou se tvurcum moc dobre nedari, zatlacit na pilu se nedari. A je to moc videt. Na druhou stranu dejove pestre, radost videt pana Labuse v tehle roli. Kupa hercu, kteri uz ve filmu nejsou casto k videni jsem videl moc rad (Vejmelkova, Korn). Do televize velmi slusne. Jsou tvurci, co by mohli zacit uz i zavidet takove tema. ()

Anee 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: ztracený čas. Ten mi bohužel už nikdo nevrátí. Tento film ukazuje, že úpadek českého filmu stále pokračuje. Pokud bych to měla shrnout, tak herci naprosto přehrávají či nehrají vůbec. Jediný, který svou roli zvládl byl Lábus. Dejdar působil jako zjevení, zvlášť když se mělo jednat o starší já, který opravdu jako starší já toho mladého kluka nepůsobí. Dlouho jsem nemohla přijít na to, že se film najednou odehrává o dvacet let později a pořád jsem se marně snažila přijít na to o čem to teď vlastně je. Co se týče nevyjádřeného časového posunu, Dejdar opravdu nevypadá na nějakých 40 které mu tam připisují, ani jeho bývalá filmová partnerka. Oba působí vyžilým dojmem padesátníků. Zápletka filmu je jalová a přemrštěná. Taky co by se dalo od českého filmu očekávat...Obyvatelé vesnice se nechovají logicky ani kontinuálně. Celkově je film takový rozpačitý. Dvě hvězdičky za Lábuse a za prostředí. Víc si jich bohužel ani nezaslouží, což je škoda. Po dlouhé době, když nám pořád předhazovali Babovřesky a kameňáky a hořkosladké komedie, jsem čekala na nějaký vážnější film jak na smilování a když jsem se dočkala, stalo se z toho...tohle. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)

Reklama

Reklama