Reklama

Reklama

Príbeh škandálu, ktorý vypukol, keď sa televízia CBS rozhodla dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2004 odvysielať materiály, ktoré mali dokazovať, ako sa George W. Bush vďaka otcovým politickým kontaktom vyhol vojne vo Vietname. Následky pre všetkých zúčastnených na seba nenechali dlho čakať... (STV)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že v Americe tenkrát za doby vlády George Bushe řešili to, co předváděli v tomto filmu. Zajímavé. Film precizně ukazuje mravenčí práci některých novinářů a i když to na první pohled může působit nudně, film takový vůbec není. Může za to určitě dobrá režie, ale i samotní prvoligoví herci, kterých je v tomto filmu kupodivu docela dost. A nejlepší ze všech je zaručeně Cate Blanchett, která tu působí skvěle civilně a stejně tak i Elisabeth Moss. Zajímavá filmařina, skoro je až s podivem, že to v Americe vzniklo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...skoro rovnako dobré ako podobný Spotlight (nemyslím novinárskou témou samozrejme). Presne ten typ filmu, ktorý nie je divácky podlízavý a zároveň má ďaleko od sterilnej nudy. Cate Blanchett je presvedčivá ako nikdy a Bobík Redford a investigatívna novinárčina - čo viac patrí k sebe?! Film má veľmi dobrú prácu s dynamikou, scenár je inteligentný a záver...ten napísal sám život v "najslobodnejšej" krajine na svete:) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

USA jsou sice demokracií doslova prosáklé, ale odsud potud! Na pana presidenta si nikdo vyskakovat nebude, sic se se zlou potáže! Truth je extrémně zajímavé drama o tom, v jaké situaci se nachází svobodný tisk v zemi, která ráda poučí i Řeky, že slovo demokracie pochází z američtiny. Kvalitní scénář, Cate Blanchett a Robert Redford v hlavních rolích a v podstatě komorní drama mě dokázalo zaujmout víc, než bych vůbec čekal. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to objektivní. Ale to snad ani v tomhle případě nejde. Záleží i trošku na Vaší politické orientaci. Ale pokud (ne)máte rádi exprezidenta Bushe stejně jako já, musel tenhle film být úplně balzámem na duši. A to hlavně svým zpracováním. Vynikající, strhující podívaná s Cate, v jedné ze svých nejlepších rolí. Hlavně závěrečná řeč při "výslechu" byla opravdu nezapomenutelná. Stejně jako celý film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Až začne Redford moderovat večerní zprávy, nevynechám ani jednu relaci! Jestli je Spotlight kvalitami vážně ještě o třídu výš než tahle o život sprintující konverzačka z prostředí investigativní dokumentařiny, tak za pár týdnů, až jej uvidím, sním svůj klobouk. Hádám, že oscarové drama bude rozhodně méně učesané a ne tak přehnaně melodramatické, ale stejně: Blanchett a její tým mi vzali dech. Dvě napínavé hodiny o tom, zdali je George W. Bush posera anebo jen někdo neumí dělat seriózní zpravodajství. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden herec (alebo herečka) môže byť v jednom roku nominovaný na Oscara za najlepší herecký výkon len raz. Cate Blanchett si v roku 2016 vybrala nomináciu za film Carol (2015), aj keď výkon v tomto filme bol tiež jednou z možností. (Astonko)
  • Během emotivní scény, kdy Mary Mapes (Cate Blanchett) telefonuje s Danem Ratherem (Robert Redford), je v knihovně za Mary vidět knižní autobiografie „Katharine Hepburn Me: Stories of My Life“. Za roli ve filmu Letec (2004), kde ztvárnila Katharine Hepburn, získala Cate Blanchett Oscara. (Bejdule)
  • Film bol označený ako "prepadák" v pokladniach po tom, čo nedokázal získať očakávané príjmy. Dokázal si zarobiť len zhruba na štvrtinu nákladov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama