Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drsny film o mladej holke, ktora spoznava realny svet na vlastnej kozi. Vyrastala v domove, realny svet -si mysli, ze pozna - z telky a serialov, po 18 -ke sa musi starat sama o seba. Dominika Moravkova-Zelenikova /Spina 2017/ mi bola sympaticka, hrala to dobre, ale holt, 1 holka film neutiahne. Hlavne jed ma pri sebe planych hercov ako je ten retard Igonda /sakra, ale ho nemam rad/, nudne tempo a vyslovene absurdny, do prazdna ustreleny zaver. Velka skoda, fakt tie 2/3 zo zaciatku ma namlsali a myslel som, ze dam aj 4 spunty, takto to ale ...sak viete co a nechcem byt vulgarny. 60 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tvorcom sa na jednej strane podarilo vystihnúť naivitu detí z detskych domovov, dnu spoločnosti z prostredia kupliarov a užívateľov drog na strane druhej ich posolstvo svojim spôsobom nemá žiadnu pointu. Svet určite nie je závislý od skupiny ťažko zvládnuteľných detí bez akéhokoľvek zázemia a je na vysokoškolsky vzdelaných sociálnych pracovníkov aby im poskytli lepší obraz o tom čo ich čaká. Ak však táto "inteligentna" mládež považuje za svoje vzory rapera či zápasníka z klietky s IQ na hranici demencie je aj akýkoľvek pokus o prevýchovu časti sociálnych pracovníkov ktorí to myslia dobre úplne zbytočný. Mohlo to byť zvládnuté podstatne lepšie a nebolo k tomu treba veľa námahy. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Škoda toho rádoby happy endu. Věděl jsem, že nějakou jiskřičku naděje v tom smutku a depresi musí tvůrci zažehnout, ale takhle jsem si to nepředstavoval. Jinak ovšem velká síla! Syrová výpověď, jak by to mohlo dopadnout s člověkem (lidmi), který je vychován v dětském domově a o skutečném životě nic neví. Stačí se zaplést s nesprávnými lidmi a radost z nabyté svobody se může změnit v noční můru! Jestliže jsem chválil Špinu a litoval představitelku hlavní role, pak musím pochválit (až na ten konec) i Pirko a ještě více litovat stejnou herečku v hlavní roli! Děsivě dobré! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nebo spíše československé :) hodně dobrý kousek..věřím .. že to takhle přesně chodí.. připomíná mi to svou otevřeností a smutnou skutečností..film Mandragora.. tentokráte v dívčím podání.. jak lehce se lze dostat na šikmou plochu po opuštění decaku..je mi jasný že to není lehké najednou se o sebe starat ..když člověk nemá nikoho blízkého.. pak stačí kousek..špatná parta..a je to drogy..krádeže..prostituce.. Je to síla.. ono jako když slečna na dotaz jak se jmenujes ..řekne Shakira..už o něčem svědčí a sama si koleduje..jako pasáž když jí znásilnuji je surova..a hodně realisticka..na nic si to nehraje a ukazuje to jak to je... chudák holka zažila peklo..a nakonec skončí jako holka u tyče..další se nedozvíme... Obdivuji jak bez ostychu je film natočen..75% drsný pohled na život mladého děvčete. Pro mě velké překvapení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naivita hlavní postavy byla až bolestná.To mě dostávalo. Děti z dětských domovů jsou na reálný život nepřipravené. Nemají se od čeho odrazit, nemají zázemí, nemají nic. Jen ty představy a sny, o které během jednoho okamžiku příjdou. Kdyby tam nebyly ty artové a snové pasáže, tak bych to bralo jako hraný dokument. Chvilkami to jako hraný dokument vypadá. Bylo to totiž naprosto civilní a přirozené. Podobný happy end jsem po tom všem marastu očekávala. Jen nemusel být až tak doslovný. Stačil by náznak a bylo by tím řečeno všechno. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Skladba, která ve filmu zazní opakovaně, např. ve scéně, kdy je hlavní hrdinka znásilněna, je píseň Lucie Bílé z muzikálu „Drákula“ „Jsi můj pán“. (majky19)
  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)

Reklama

Reklama