Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

castor 

všechny recenze uživatele

„Kluci, zvedněte svoje prdele a běžte se osprchovat do koupelny. Máte tam ručníky a mýdlo. A ne abyste použili moje parfémy na ty vaše smradlavé kokoty!“ Klasická cesta nahoru. Prvotní odpor odezní při vidině „snadno“ vydělaných prachů. Ovšem opustit tenhle bludný svět pouličního života nebude lehké. Marek pláchnul z Přerova do Prahy, v anonymitě velkoměsta sledujeme jeho příběh ze života mladých prostitutů. Celovečerní debutant Wiktor Grodecki už pár dokumentů o dětské prostituci v Praze natočil, nechal se inspirovat pohledem několika kluků, kteří prostě vzali do ruky tužku a napsali své příběhy. Právě neherci tu mají prezentovat naivitu, nevinnost, nezkušenost… v 90. letech muselo jít o „důležitý“ film, protože drogy, protože AIDS, protože zblbnutí rychlým zbohatnutím. O dvě a půl dekády později, no, ocením hlavně tu atmosféru 90. let. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl jako malej v televizi na ČT - Rovnou jsme si to nahráli na video. Tenkrát jsem na to dost čuměl že jsou tam samí buzeranti :D A nečekal jsem tak drsnej film z Prahy :D Je to fakt dost teplý :D Ale ty hlášky ve filmu jsou nesmrtelný :D Film vychází ze skutečných událostí, tak jak to v devadesátkách v Praze fakt chodilo. Největší zabiják v celym filmu je režisér gay porna Krysa (Kostas Zerdaloglu) :D Je to postava podle skutečnýho režiséra Pavla Rouska. Samozřejmě předtím v televizi jsem viděl co si tak pamatuju od režiséra Wiktora Grodeckého dokument Andělé nejsou andělé - Z roku 1994 - O pražských prostitutech. Když už jsme doma měli internet, tak jsem si našel na internetu jeho druhý dokument Tělo bez duše - Z roku 1996 - A podle toho právě natočil režisér Grodecki Mandragoru. To jsem ani tenkrát nevěděl že film je podle tohodle dokumentu. To je jasný. Mimochodem ve filmu je skutečný prostitut - Jmenuje se David Švec a ten právě vystupoval již ve zmiňovaném dokumentu. A co jiného může hrát David ve filmu než právě prostituta. Miroslav Čáslavka jako Marek, co uteče z domu, odcestuje do Prahy, setkává se s Davidem, stanou se kámoši a Marek poznává svět gay prostituce. Stane se jedním z nich a jde po cestě sebedestrukce. Jak už jsem zmínil režiséra gay porna Krysu - Kterého skvěle ztvárnil herec Kostas Zerdaloglu - Tahle jeho role je už dneska legendární - Úplnej magor na piku :D Hlášky typu - Potom chcete jenom vyhonit za patnáct, necháš se prcat do prdele co? No tak kurva to neni všechno! :D - Hezký herečky! Doufám že nemáte vyrážku na těch svých kokotech! :D Tak co otravuješ, běž do ledničky tam máš čokoládu, napij se! :D Kurva co tady děláte? Postavte si čůráky a jdeme na natáčení dělej! :D Honit! Honit! :D A takových hlášek je tam víc :D Miroslav Čáslavka co tady ztvárnil hlavní roli Marka, hrál v Řezníkově filmu Párty Hárd a tam hraje taky právě roli Krysy - Udělali z toho takovou parodii na postavu Krysy a to se mi moc líbilo, byla to prdel. V druhém díle Párty Hárder: Summer Massacre hraje sám herec Kostas Zerdaloglu ale Krysu tam bohužel nehraje, ale jsem moc rád že ho tam Martin Pohl obsadil :) Ve dvojce hraje zase Čáslavka Krysu. V Mandragoře a z čeho se mi fakt dělalo špatně, je scéna znásilnění Marka fakt slizkym nechutnym buzerantem Frantou (Jiří Pachman). Humus! :D Pavel Skřípal jako pasák Honza gay prostitutů byl taky dobrej. Stejně jako byl dobrej Karel Polišenský coby pasák Saša :D Taky měl dobrý hlášky - Vypadni ty zmrde nebo ti dám do držky že ti vypadne skleněný oko! Samozřejmě Jiří Kodeš v roli otce Marka byl fakt skvělej. V malé roličce se tam mihne i Eva Aichmajerová - Dnes příjmením Decastelo a ve filmu se jmenuje také Eva. Depresivní film o tom jak to v devadesátých letech v Praze fungovalo. Konec byl dost smutnej a drsnej. Film mě baví pořád i po tolika letech. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

To se vážně natočilo v devadesátkách? No, vlastně že mě to překvapuje. Drsný syrový pohled na pražskou galerku v moderním pojetí nalajnovanou na prostituci a věci kolem ní. Nijak zábavné to není, film tratí na chudinkém rozpočtu, naprosto tragických hereckých výkonech a i když se na něj odkazuje řada recenzentů Párty Hard,že tenhle film je hodně filthy, tak ve výsledku je to dost nuda... 20% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ty by ses mě hodil. Pěknej kluk a vyděláš spoustu prachů..... Jméno Wiktor Grodecki dává tušit, že se nejedná o nabídku k pózování na módním molu. Jsem překvapen některými hodnoceními. Nechápu jejich rozladěnost nad nevýraznými hereckými výkony, nedokonalou režií. Já totiž viděl film, u kterýho jsem neměl důvod vzhledem k tématu o těchto bezvýznamnostech přemýšlet. A jestli si někdo myslí, že je to jen účelové zviditelnění, že ,,tato“ doba už je pryč, protože ,,prdelí“ už dnešní kluci vydělávat nemusí (což je fakt, můžou někoho přepadnout), a my žijeme v dokonalé společnosti, tak mu blahopřeju. NEUVĚŘITELNĚ SKUTEČNÉ! Každej začátek je totiž těžkej a u této ,,profese“ i konec. Dluhy se totiž musí platit...... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád filmy ze života. 2.) Chci vidět jak se točí gay ,,P“. 3.) Mám doma 16ti letého puberťáka. 4.) Praha plná ,,teplajzníků“ je mým snem. 5.) Přemýšlím, jestli je lepší pást kluky nebo holky. 6.) Nevím, jestli je lepší šlapat zelí, vodu nebo chodník. // JEDEN Z TĚCH FILMŮ, KTERÝ JAKO FILM TÝDNE OD 20 HODIN NEUVIDÍTE! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * Víte, že? V roce 1998 David Švec získal Cenu města Setúbal ( Festróia - Tróia International Film Festival), Wiktor Grodecki nominaci "Zlatý delfín" ( Festróia - Tróia International Film Festival) a na Palm Springs International Film Festival v sekci Audience Award získal Wiktor Grodecki cenu "Nejlepší film"! ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Některý scény z tohohle filmu jsem znal nazpaměť, ještě před tím než jsem ho viděl. V naší partičce jsme si je totiž neustále pouštěli na youtube a většina replik z nich se úspěšně zařadila do našeho slovníku. Proto jsem od filmu očekával vážně hodně (co se týče vtipných promluv a situací). Bohužel (pro nás; bohudík pro autory) je film ve svý celistvosti daleko drsnější a nepříjemnější, takže vtipný výpovědi, tak nějak zapadnou. A tak největšim kultem zůstavá to, co jsme znali už předem - když Krysa točí porno. Honit! Honit! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)
  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama