Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Gabin v roli venkovského statkáře, který vzal spravedlnost do vlastních rukou. Francouzsko-italský snímek režiséra a scenáristy Pierra Granier-Deferrea z roku 1970 připomene Jeana Gabina (vl. jménem Jean-Alexis Moncorgé 1904–1976) v období jeho nejvyzrálejšího herectví, kdy měl již za sebou desítky slavných rolí včetně Jeana Valjeana či slavného komisaře Maigreta. Po dobu své 20 let dlouhé herecké kariéry natočil Jean Gabin téměř půl stovky filmů.
Postava starého patriarchálního farmáře Augustea Maroilleura, kterou ztvárňuje v tomto kriminálně laděném thrilleru, Jeanu Gabinovi dokonale padne. Jeho hrdina je despotickým, ale svým způsobem spravedlivým vládcem své půdy v tradiční farmářské rodině v Normandii, ve které společně hospodaří dvě dcery i jejich manželé. Ve chvíli, kdy Auguste zjistí, že jeho vnuk Henri je zapleten do nebezpečného obchodu s pašeráky drog a že jeho farma se dokonce stala úkrytem pro smrtící bílý prášek, neváhá vzít spravedlnost do svých rukou. Když je však prolita krev, nebezpečná hra se mění v nevyhlášenou krutou válku bez zákona a pravidel. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin bol jeden z najlepších a najcharizmatickejších francúzskych hercov. Stvárnil mnoho výrazných úloh, ktorými sa navždy zlatým písmom zapísal do dejín svetovej kinematografie. V roku 1970, vo veku šesťdesiat šesť rokov, si zahral postavu majiteľa farmy Auguste Maroilleura. Je to patriarcha, tvrdý muž zocelený celoživotnou prácou. Stará sa o svoj statok a o svoju rodinu. Jedného dňa zistí, že jeho vnuk Henri sa zaplietol s kriminálnikmi, ktorí vo veľkom rozsahu organizujú obchod s heroinom. Vypočítavo zneužili jeho vnuka pre svoj zločinecký drogový biznis a vyhrážajú sa celej jeho rodine. On sa ich však nezľakne, jeho nezastrašia. Necúvne pred nimi, zatne sa a zoberie spravodlivosť do svojich rúk. ***** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film ma až tak nebavil. Na tak malú stopáž je príliš natiahnutý, je tu veľa hluchých záberov niekde na statok, na kravy, ale čo mi vadilo najviac je určite hudba. Strašne výrazná, veľmi hlučná, priam rušivá. Možno je to tou dobou, ale predsa len ten decibelový rozdiel medzi zvukovou hladinou hovoreného slova a nejakých klávesov sťaby od Vaša Patejdla bol obrovský. Gabin ako vždy výborný, ale film ma nechal v rámci dejovej línie absolútne chladným. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi moc sympaticky film o starom statkarovi /Jean Gabin- Sicilsky Klan, Touchez Pas au Grisbi/, ktory si brani majetok pred bandou vydriduchov a pred kadejakou nasranou militantnou vymletou luzou. Okrem Gabina tu hral aj Reinhard Koldehoff /u nas znamy mr. Ears z filmu Dva machri mezi nebem a peklem/. Maximalne zaujimave prostredie francuzskeho vidieka, silne sceny /kravy/ a vyborna rezia Pierre Granier -Deferra. 100 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rozlehlé zemědělské usedlosti vládne pevnou rukou málomluvný hospodář. Dědictví po předcích v rodinné tradici a úctě nejen zachovává, ale i zvelebuje a rozšiřuje. Celá rodina tu žije pohromadě a živí se poctivou prací, dřinou. Výjimkou je Henri, hospodářův lehkomyslný vnuk. S naivní představou rychle a lehce nabytých peněz se zaplete do pašeráckých obchodů s drogami a balíček heroinu schová ve skrýši, kterou používají muži při lovu kachen. Jakmile se dostane balíček do rukou hospodáře, odstartuje se nesmlouvavá bitva s mafií a je nabíledni, že střet to bude drsný. P.S. Chci dědu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dost mě to zklamalo. Oč mělo jít? Že sedlácký život is the best a moderní doba mu do něj nemá co strkat rypák? A že to omlouvá i násilnou trestnou činnost? Nevím. Sice se mi líbí závěrečná scéna, kdy konečně vnuk řekne, že se pojede podívat na dobytek s dědou a nemluvný děda utrousí, jak chceš, to má jistou sílu. Ale jinak sledujeme rozvleklou historku, která si i přes krátkou stopáž pomáhá mnoha záběry krajiny, polí, bažin, řeky, z letadla, ale všechny na jedno brdo, takže to začne taky brzy nudit. A nechce se mi věřit, že by policie někde nenašla otisky prstů třeba na potopeném autě, aby měla nějaké důkazy. A i když to nemělo být, často mi postava starého statkáře přišla spíše krajně nesympatická, než že by nabízela tu spojitost člověka se zemí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Auguste Maroilleur (Jean Gabin) jezdí po farmě automobilem Dodge WC. Dodge WC byla řada amerických vojenských užitkových vozidel používaných ve druhé světové válce. (montywalsh)
  • Film se natáčel v Normandii ve Francii, konkrétně v lokacích Saint-Maurice, Val-de-Marne a v Studios de Saint-Maurice. (Posheidon)

Reklama

Reklama