Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety podobný ženský film zkusila natočit Pavlásková podle Nesvadbové, dnes je tu Ferencová podle Urbaníkové. Obě autorky knížeček do kabelky vydává Motto, což nebude náhoda. Ve filmu jsou spíše zajímavé určité transpozice. Zatímco knižní hrdinka vede bratislavský antikvariát, filmová vede knihkupectví v Praze. Zatímco Pavlásková si vystačila s lokálními herci, Ferencová si k hlavní hrdince pořídila hned dva Poláky s velmi špatným dabingem. Panenky Pauhofovou a Issovou nechala převlékat do každé scény nejméně pětkrát a aby nikomu nic nechybělo, za kamarády jim dopřála dvojici gayů jak z cukru. Je tohle ještě český film? #finaleplzen ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tupý a jednoduchý scenár, ako je samotná autorka tohto veľdiela. Hnusne vulgárne a všade samý sex, debata o ňom neustane ani pri rozbaľovaní vianočných darčekov a prítomnosti malých detí. Na dôvažok musíme pridať homosexuálov, aby sme boli politicky krásne korektní, a tak si Kostelný konečne mohol zahrať v životnej roli. Hral totiž samého seba a div sa pod ním sneh neroztopil. Paradoxne bol však on sám najlepším hercom. Následne prichádzajú romantické scény, pri ktorých nejednému vypadne slzička z oka. Nenápadné uviaznutie na lanovke, popraskané buzi pery, hromadná sauna. Čerešňou na torte je monštruózne prehrávanie Pauhofovej a Issovej. Keď prvá menovaná už nevie, ako to zachrániť a jej postava ju vlastne ani nepustí niečo hrať, siahne po svojej osvedčenej finte, ukáže kozy. Celkovo je na mieste porovnanie s Rosamunde Pilcher s tým, že je to ešte horšie. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

combo včerejšího Manžela na hodinu a tohoto mě asi zase na pár měsíců vyléčilo z českých filmů a z českých romantických "komedií",Všechno nebo nic je podobně hloupé jako Manžel na hodinu,v mnoha ohledech dokonce hloupější.Postavy mají být až na jednu nejspíš velci sympaťáci,ale moc se podle toho nechovají.Dějově je to navíc slepenec těch nejobyčejnějších a nejjednodušších klišé,které si v rom-komu můžeme představit,nemluvě o příšerné stereotypizaci všeho a všech.Minimálně to diváka může přivést na myšlenku,že vydání knihy je podobně náročné jako nákup pečiva.Tohle prostě nemůže zachránt ani Táňa.Jo a nesmál sem se...prakticky vůbec...nebo vlastně jednou...20% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čo sme to, preboha, zase natočili? A prečo? Ja mám pocit, že slovenský divák je veľmi jednoduchý divák. Vidieť to na návštevnosti kina. Na kvalitné filmy príde zopár ľudí a hentoto ( neverím, že všetci sú nacionalisti a podporujú domácu tvorbu ) 2x vypredalo kino. Ale rozanalyzujme si, čo sme to vlastne dostali a videli? Ústredný príbeh o žene, ktorá nevie čo chce, podoplňaný vedľajšími príbehmi o buzerantoch, inej žene, ktorá nevie čo chce, chlapíkovi, ktorí síce by možno aj vedel čo chce ale bojí sa a holohlavom Budarovi, z ktorého som zomrel na mieste ( Svet pod hlavou zanechal stopu ). Kde sme to už videli? No všade predsa! Veď naša tvorba, či už filmová alebo seriálová nerieši nič iné!!! Furt je to len o tých vzťahoch, nezmyselných, zmätených ženách a kadejakých "zvratoch". Och. Späť k filmu. Prvá hodina ešte sa ako tak dala. Potom sa to ale celé rozsype ( darček - náramok ) a druhú hodinu držia pokope už len občasné vtípky a záver je nakompletku uvarený z vody. Tam už Evite došli kreatívne nápady. Obsadenie fajn, to jediné bolo asi potešujúce. Zamrzel dabing, kde niekto dabovaný je, niekto nie. Znelo to divne. Lokácie síce neboli terno, ale dalo sa to aj horšie. Môže to fungovať ako komédia, keby sa obmedzili debilné dialógy a trochu sa to prestrihalo, lebo obsahovo a dejovo je to proste vyprahlé. Ale najhoršie je to, že to má taký úspech, že Evitu idú točiť aj ďalej. Ach, čo nás to len čaká. 2 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Znal jsem dva knihkupce, oba byli nedbalého vzhledu a bylo jim úplně buřt, jak působí na okolí. A protože knihkupectví není zlatej důl, musí se to dělat s láskou. A kdo má lásku ke knihám, má jich doma hromady, ale fakt hromady. To jenom poznámka k autorům, až budou zas příště psát hlavní postavu jako majitelku knihkupectví. A taky mi strašně vadí, že ještě v dnešní době je nutný dělat z homosexuálů tak debilní směšný karikatury. Jo, a taky mě od Lídy Baarové sere Pauhofová. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Jelikož má film 3 jazykové verze, má i 3 verze ústředních písní. Ke slovenské verzi ji nazpívala Dara Rolins, která je i spoluautorkou hudby a textu. Českou a polskou verzi pak nazpívala Ewa Farna, která je také spoluautorkou polského textu. Český text napsala Gabriela Osvaldová. (funhouse)
  • Na tabuliach, ktoré viseli pred kníhupectvom Lindy (Tatiana Pauhofová) a Vandy (Klára Issová), sa pravidelne menili nápisy a texty. Vymýšľala ich autorka knihy Eva Urbaníková spolu s architektkou Luciou Fejkovou a často sú tam "srandičky", ktoré si mali všimnúť ostatní členovia štábu. To, že si ich niekedy nevšimli, znamená, že sa dostali do filmu. (monalisa69)
  • V Poľsku sú prísnejšie pravidlá ako na Slovensku a v Česku. Keďže je film prístupný od 15 tich rokov, vystrihli sa všetky intímne scény, takže poľskí diváci mohli vidieť film iba bez nich. (monalisa69)

Reklama

Reklama