Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (185)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Planetu Česko bych sice s britskými dokumenty od BBC nesrovnávala, a to nejenom z důvodu rozpočtu, ale i tak smekám klobouk dolů a uznávám, že je to jeden z nejlepších dokumentů, který kdy v Česku vznikl. Zajímavosti se na diváka chrlí od samého začátku až po konec, i když v porovnání s již zmiňovaným BBC okruh zajímavostí a informací nebyl až tak rozsáhlý. Přiznám se ale, že mi film opravdu hodně dal a změnil pohled na naši krajinu. Téměř každá informace pro mě byla zajímavou novinkou. Navíc bych ráda tvůrcům poděkovala za obsazení Kryštofa Hádka jako vypravěče, nikdo jiný by mi do dokumentu tak skvěle neseděl. Planeta Česko mě navíc překvapila i tím faktem, že se při sledování divák opravdu pobaví. Do škol bych rozhodně doporučila! :) Přece jenom jsem se ale nakonec rozhodla hodnotit "pouze" čtyřma hvězdičkama, celkově mi vstupy a záběry s Mariánem Polákem přišly rušivé - jako bychom se nedívali na dokument, ale jeho "film o filmu" a sice chápu, že jej převážně natočil pro své dcery, ale nemyslím si, že by to bylo natolik důležité, aby nakonec film vyzněl tak, že je Planeta Česko právě jenom pro ně a že ostatní diváci vlastně nejsou vůbec důležití ... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně plný počet, jen víc takových!!! Čekal jsem dokument trochu ve stylu "podíváme se na Pálavu, do Lednicko-Valtického areálu, na Třeboňsko, možná na ty nejprofláklejší místa Šumavy či Krkonoš", a když zbyde místo tak možná na jedno, dvě místa jiná, třeba taková Pravčická brána, ta jistě každého posadí na zadek (čti "zná ji aspoň z fotky každý"). Ale dostalo se mi něco trochu jiného. Ano, došlo i na místa obecně známá, třeba na tu Šumavu (nic proti ní, mám ji moc rád a obrázky horských smrčin a Jeho veličenstva rozhledny na Poledníku jsem rozhodně nepohrdl), ale nemalou část filmu tvořily záběry míst, která bych zrovna nečekal, že si někdo vybere pro natočení "divoké" přírody. Takový chocholouš hnízdící pod nějakým stromkem či keřem na rušném parkovišti u obchodního centra nebo to, co lze nalézt na zdánlivě velmi nehostinném místě - těženém hnědouhelném dole, mě docela překvapilo, stejně jako je velmi nečekané hejno syslů uprostřed sídliště. Ale i třeba zpomalené záběry datlíka tříprstého, mlátícího do suchého smrku hned na začátku, byly krásné. Stejně jako jsou fascinující záběry vylidněné oblasti v okolí Milovic, tak trochu připomínající české Serengeti, kam se v posledních letech vrací velcí kopytníci. A na závěr pár záběrů (které musely autora stát nemalé úsilí) tetřevího toku, tak byla nádhera a asi by se daly považovat za zlatý hřeb celého filmu. A ten trochu osobní komentář? Kéž by každý otec přichystal svým dvěma dcerám takový dárek, který je naučí poznávat svoji rodnou vlast z trochu nezvyklého pohledu! ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Záslužný filmařský počin a moc hezky se na to koukalo, ale čekal jsem více komplexnosti...přišlo mi, že z toho šlo vytřískat mnohem víc...těch kouzelných míst a vzácných živočichů máme u nás snad mnohem víc...v tomto směru mi to přišlo lehce odfláknuté. Výběr K. Hádka jako vypravěče mi přišlo trošku mimo...nevěřil jsem mu z hlasového projevu, že ho to bavilo nebo ´že byl okouzlen´.... Bylo toho prostě málo.... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Obrazově to je krásné. Od syslího hemžení mezi paneláky přes ptačí sněm na parkovišti až po miniaturní projevy nového života v bývalém vojenském prostoru. Vlaštovky ovládající automatické dveře v nádražní hale překvapí asi nejvíce. Hlavně děti, které se mohou v kině bavit skoro stejně přirozeně jako režisérovy dcery na plátně.Rodinný motiv sice posouvá Planetu Česko k upovídanosti snímku Aldabra: Byl jednou jeden ostrov, ale to by vadilo méně než sám obsah komentáře, kde se opakují zbytečná klišé o nezdolné síle přírody. Trochu ruší osobní komentáře autora. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. (Zdroj: Aerofilms)
  • K filmu existuje ještě druhý scénář, který je zpracovaný jako hraný film. (MTHRFCKR)
  • Jedná se o první celovečerní film o české přírodě. (Duoscop)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama