Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní historiek som mal pocit, že som na študentskom festivale na sekcii tie vysokorozpočtovejšie diela. Nemôžem celku uprieť, že každá historka je úplne odlišná, čiže sa nezlievajú dokopy. Prvá má najlepší scenár, druhá je atmosfericky najsilnejšia a najoroginálnejšia a tretia má najväčšie gule. Ale žiadna z nich sa nedostáva nad priemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou krátké příběhy Na draka! Samozřejmě proti Drakovi není šance, to je jasné! Příběhy pro mne měly sestupnopu tendenci, nejvíce se mi líbil Kaktusák. Maják - skvělé ponuré, lehce surrealistické s vynikající výtvarnou stránkou. Nejslabší se mi jevil Velkej chlap, ale zase byl nejvtipnější...Výborná animace, skvělá výtvarná stylizace a báječná hudba.Celkově jsou však příběhy, kromě Draka, v poněkud artové poloze, což zřejmě běžným divákům nesedne... ()

Reklama

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být docela zdařilý krátkometrážní film. Mohl. Již první povídka "Antonio Cacto" se mi zdála neúměrně dlouhá a těšil jsem se na ty zbylé. To jsem ještě netušil, že ta první bude také nejlepší. Hned v úvodu a poté mezi každou povídkou byly skvostné a vtipné kreslené gagové grotesky "Na draka" (80%). Druhá povídka "Maják" již byla hodně tajemná a pochmurná, ale po 5 minutách jsem se začal opět hrozně nudit a každý nový záběr na televizní komunikaci s "šéfem" mi docela lezl na nervy (30%). Poslední povídku s názvem "Velkej chlap" bych raději vůbec nechtěl komentovat, aby to bylo publikovatelné. Kromě samotného příběhu jsou nejhorší napsané dialogy. To, že je tento film mládeži přístupný, je při sledování závěrečné povídky zarážející (5%). Celkové dojem z filmu: 35% (Febiofest). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbehy s kvalitným spracovaním, originálnym vizuálom, menej už svojou originalitou a celkom slabé scenárom. Darmo sú tam dobre natočené pekné postavičky, keď stvárajú nezaujímavé hovadiny. Najviac pozerateľny bol asi prvý príbeh s kaktusom, ale aj tam mi hneď napadla Krajina půjčovníčků, ktorá však mala košatý príbeh a silné posostvo. Ostatné som zhliadol dosť nezúčastnene, a tak len dve hviezdy. ()

thonic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že základní problém tady je v reklamě na tenhle film, vypadá to na černě komediální zážitek, ale ve filmu je toho víc, no. A lidi to nečekaj, dokonce na to, řežisér na Febiu říkal, berou děti. Ale stačila by udělat správná reklama a chodili by dospělí fandové animací :) Druhá povídka je víc než ostatní nádherně kreslená, krávy mi tam připomínaly animace od Studia Ghibli, dokonce možná hežčí. Opravdu je film víc než o čem jiném o tom, co a jak jde animovat/o filmových efektech. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama