Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fail na mnoha úrovních. Za prvé, nedává nejmenší smysl, aby byl tenhle film vyprávěn ve třech časech (minulost, přítomnost, budoucnost), každý z časů by si totiž zasloužil plnohodnotný film, aby bylo možná odvyprávět smysluplný příběh, takhle v tom je hrozný galimatyáš. Má to sice vůdčí linku, která by měla držet film pohromadě, ale co vůbec ona? Nevím, jak vy, ale mně se tedy zdá být hrozně omezující ta myšlenka, že by mělo být celé tohle univerzum vystavěno na souboji Vynálezce (a jeho potomků) se svým vynálezem (a opět to jde proti duchu prvního filmu - kostka (a to co otevírá) není samo o sobě zlá, jen nebezpečná, trestající tam, kde luštitel očekává odměnu; proč na něčem takovém zakládat staletí trvající trauma, ba prokletí?), to radši nevědět o Pinheadovi a jeho původu nic, než si to takhle zjednodušit (dobro vs. zlo)! Nejhorší však je to, že se filmu nepovedlo ustavit vztahy mezi postavami, vůbec jsem nepochopil dynamiku vztahu mezi Pinheadem a Angelique (kdo komu slouží a proč) nebo mezi Angelique a Johnem Merchantem (o co v tom vztahu vůbec šlo), což jsou v jistém smyslu pro film klíčové vztahy. Myslím, že nejsem nechápavý, tady se zkrátka nebylo, čeho chytit, jen šumu nicneříkajících vět a gest. Aspoň že tvůrcům čtvrtého filmu došlo, že každé peklo musí mít svého Kerbera! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem asi viděla nějaký jiný film. Od těch zdejších, bídných 44% a záplavy negativních komentářů jsem raději nečekala žádné extra dílo a byla jsem více, než mile překvapena. Vypadá to tak, že právě zde zmiňované bídné zpracování, mizerný scénář či absence atmosféry patří k tomu, co se mi na Bloodline velmi líbilo. Scénář mi přišel snad jeden z nejlepších ze všech dosavadních dílů, Pinhead byl ve své "pekelné" formě snad více, než kdy jindy a dostal zde také patřičné množství prostoru, aby mohl přednášet své myšlenky a názory o Bohu, pekle, utrpení, touze a ostatních věcech, o kterých rád hovoří. Pro mě po Hellraiser III: Hell on Earth nejlepší díl. Očividně však jen pro mě:) ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že pri tejto sérii ma už nič neprekvapí. Mýlil som sa. Pokračovanie to dotiahlo až na vesmírnu stanicu, na ktorej sa to nehercami len tak hemží. Ostatné dve dejové línie (17. a 20. storočie) radšej ani nekomentujem, to nestojí za reč. Čudujem sa Barkerovi, že to nezabalil ako producent skôr, zvlášť keď videl, kam až vedú hranice filmárskej j*bnutosti tvorcov. Jediným pozitívom sú peknučké kozy satanovej děvky Angelique a konečne primeraná prítomnosť Pinheada aj s jeho megahláškou "Já jsem bolest.". Inak Hellraiser: Bloodline fakt bolel... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračovanie, to sa musí nechať. Tri časové roviny s odstupom 200 rokov; 18., 20., 22. storočie: Segment 1 - Trápna kostýmovka; Segment 2 - Súčasnosť. Najhororovejšia časť filmu, miestami dokonca s náznakmi atmosféry; Segment 3 - Budúcnosť. "Vy neveríte, ale vaše vnútornosti vedia že hovorím pravdu!" Toto už regulérna komédia, navyše neverím, že dôstojníčka dostala meno Rimmer len tak náhodou :) Bavil som sa celý film. Režisér (pod pseudonymom) zlučoval nezlúčitelné, scenár ignoroval predošlé časti, herci na úrovni porna a celkovo je to skrátka vykonštruovaná blbosť, ktorú nejde brať vážne. Séria upadá...Päťka bude ešte pozerateľná, ale bojím sa čo príde ďalej ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama