Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase veľkovýpravný historický príbeh vzdialene pripomínajúci Lawrenca z Arábie. Vysoký rozpočet , slušné herecké výkony a silný príbeh dávajú tušiť skvelému diváckemu zážitku. Ale je to strašne dlhé a dej sa doslova vlečie vyše dve hodiny do absurdného finišu, ktorý je vystrihnutý ako z úplne iného filmu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh z doby, kdy čest a sláva znamenala víc než hodnota lidského života, kdy padnout za královnu a její dobyvatelské ambice znamenalo to nejúžasnější dobrodružství a jediný člověk, který použil rozum a měl pud sebezáchovy byl hromadně označen za zbabělce a zrádce. Aby se očistil před nejbližšími přáteli, ambiciózním otcem a dokonce i vlastní snoubenkou vydá se do nesmyslného vojenského tažení a paradoxně ten největší hrdina je nakonec právě on. Dívat se na to dá, dokonce jsem se ani moc nenudila, ale přesto je to takový průměrný film s průměrnými hereckými výkony, podivnými střihy a posuny děje. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který je hlavně o velkém přátelství, odvaze a lásce. Čtyři pírka fungují jako základní symbol celého filmu - tedy zbabělost, který mi přijde naprosto přirozená a pochopitelná. Je to opravdu moc dobrý výpravný film s válečnou tématikou, doprovázený hezkou hudbou a Heathem Ledgerem, který se toho jako vždy ujal velmi dobře, ale i přesto na mě film působil nudnějším dojmem. Zdlouhavé scény s domorodcem, byly neskutečně utahané a zbytečné. Možná jsem čekala o něco lepší napětí, nebo herecké výkony... Překvapivě spíš slušnější průměr než dílo, které by něčím vyloženě oplývalo nebo překypovalo. Ale zase z toho na mě aspoň trochu padala ta bezmocnost a někdy marná snaha...Konec byl sice napínavý a dojemný zároveň, ale přesto všechno jsem s tím hodnocením hodně v rozpacích... protože to bylo dlouhé a nějak to ve mě nezanechalo žádný dojem... Trošku zklamání. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Docela průměrné dobrodružno-válečno-dráma. Pěkná bitva, působivé pouštní prostředí, ale jinak nic extra. Trapné keci o boji za vlast, o boji za statečné britské kamarády, o boji za slečnu, která odsoudí svého milého, že nechce zařvat v nějaké daleké a nic neříkající zemi. Trošku mi tento film připomenul The New World, ale s tím rozdílem, že New World je daleko, daleko lepší :-) Sice nemám xx bodů jako kleopatra a takový machr, že bych toto natočil lépe také bohužel nejsem, ale pravdou halt je, že jsem se prostě nebavil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama