Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu přítomná hodnocení, vidím, že je to tu samý talentovaný scénárista, kameraman a režisér, který by si mnohem lépe poradil jak se "zmateným scénářem", tak i se "strašnou kompozicí" a v neposlední řadě i s "nijakými výkony". Já nejsem takový machr, takže se omezím jen na konstatování, že mě film rozhodně nenudil, při útěku ze zajetí mi dokonce řádně "napnul kšandy" a ne že bych neměla drobné výhrady, ale pro tentokrát si je nechám pro sebe a půl hvězdičky dávám navíc jako bolestné. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ako už spomína kolega Lima, asi sa pri hodnotení prejavil tzv. ovčí syndróm. Inak si tie hodnotenia a komentáre neviem vysvetliť. Mňa tento napínavý dobrodružný snímok inšpiroval prečítať si knihu, či sa minimálne poobzerať po ostatných adaptáciach. Presne takto nejak si totiž daný žáner predstavujem. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Podle mne má ve filmografii Shekhara Kapura tenhle film mnohem vyšší kvality než dosti přeceňovaná nemastná neslaná a ne moc historická Alžběta. Možná proto, že mne film vrátil do dětství, kdy jsem rád četl historické dobrodružné romány a rád se díval třeba na takové Vzdálené vrcholky hor, jsem se rychle dostal do děje a putoval po Sůdánu, bojoval s Mahdisty a žíznil v pouštním suchu. Osobně je mi tenhle druh uvěřitelného dobrodružství mnohem bližší, než kůl akční ptákovina ala Zorro. P.S. Jedna z nejlepších filmových bitev, co jsem viděl. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)
  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno