Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám vylučně a pouze a jedině proto, že Anthony Hopkins je skvělý, takového spolubydlícího dědulu by chtěl každý a jeho chvilky zasnění jsou prostě fajn. Je hlavním středobodem filmu... jasne Anton hraje na svá léta taky skvěle.. ale film tak nějak bohužel nic nenabídne.. kniha se moc nepovedla dostat do filmového formátu.. nějak tady chybí jakékoli vyvrcholení, nedostavilo se ani napětí, je to takové nemastné, neslané.. škoda... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Další Kingovina s vynikající tajemně dětskou atmosférou, avšak s absencí hlubšího děje. Zpočátku to celé působilo maximálně divně, později se z toho přeci jen vyklubalo cosi koukatelného. Taková pohádka o kouzelném dědečkovi se zvláštní historií, který si pronajmul komůrku v malém domečku, kde vychovávala (ve skutečnosti zanedbávala) rádoby emancipovaná píča (ve skutečnosti šéfova rozkuřovačka) svého syna. Neskutečně mě iritovala a zřejmě i svého syna, kterému brutálním způsobem zkurvila dětství, na které mu zbyly už pouze nostalgické vzpomínky. Od momentu, kdy se vydala s šéfem na výlet a skončilo to očekávaným prošťouchnutím komínu, které neočekávala snad jen ona, se zrodil celkem zajímavý závěr, kde byla do té doby tajemná atmosféra rozprášena a spousta věcí objasněna. Lepší dvě hvězdy. Komu snímek sedl do noty, tak tomu bych doporučoval podobnou Kingovinu, která byla dle mého názoru o chlup lepší. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Film věrně zobrazuje vroucí, romantickou lásku mezi moudrým starcem a nezkušeným chlapcem. Poklidný příběh je zajímavý zejména tím, že se v něm vůbec nic nestane, ale zase se hodně citují dávno mrtví autoři, mentoruje se a poučuje, díky čemuž malý Jelcin žije až do padesátky dobrým životem čestného člověka. Zdaleka nejlepším hercem je dr. Lecter v roli starého telepata, který všem dramaticky říká, že po něm jdou. Se všemi ostatními si s přehledem a grácií vytírá prdel i ve scénách, kdy kouří cigaretu na terase a nebo se mlčky dívá z okna, takže jsem v závěru nebyl ani nijak zvlášť zklamaný, že mu nevybuchla hlava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na víkendové jesenné sychravé popoludnie pri televízii. V tom tkvie ale aj jediné výraznejšie negatívum tejto snímky, pretože na kino je to trochu málo. O nejaký hit sa ale tvorcovia asi nesnažili a Hopkinsovi išlo tentokrát o čistý pôžitok z hrania. Trochu nedotiahnuté, ale svojou príjemnou atmosférou vás môže film okúzliť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Při scéně, kdy Bobby poprvé mluví s Tedem na verandě, si můžeme třikrát všimnout u světel létající můry. Když ji vidíme poprvé, je to skutečný hmyz, obě další jsou počítačovým trikem. Režisér si za můrou stál kvůli realističnosti, ve skutečnosti se ale scéna točila přes den ve studiu, protože Anton Yelchin nemohl kvůli svému věku natáčet v noci. Na place byl jenom jeden exemplář tohoto hmyzu, který se po prvním vypuštění do záběru zalétl bůhví kam, a tak zbytek dodělal počítač. (Othello)
  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama