Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film, jehož předlohu jste chvíli předtím dočetli, je takový hodně zvláštní. Na jednu stranu je neuvěřitelné až magické to zhmotnění postav, poznávání známých scén a dialogů, na druhou stranu je až příliš patrné, že film za knížkou dost ztrácí. To, co dokáže dobře napsaná kniha, to prostě není film schopen ve většině případů napodobit. Srdce v Atlantidě není špatný film, má dobrou hudbu, tajemnou atmosféru a silné momenty, ovšem se znalostí knihy to nedokáže tak zapůsobit, a proto nemůžu hodnotit víc než třemi hvězdami. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je zajimavy, ze horory podle Kinga vetsinou nedopadnou nic moc a naopak dramata jsou perfektni, tohle se sice nezaradi mezi uplny spicky typu Shawshank nebo Stand by me, ale rozhodne je to nadprumerny drama. Pribeh je vcelku obycejnej, vyrustani nekolika deti a jejich pratelstvi s tajemnym starikem, kterej ma nejaky telepaticky schopnosti, ci co. Skoda, ze jeho postava neni vic rozvedena, trochu nejakyho vysvetleni by neuskodilo. Ale jinak film bez hluchejch mist slusne slape od zacatku do konce, navic detsky herci paradni, Anthony tradicne fajnovej, akorat me teda pekelne srala matka hlavniho hrdiny, to byla nehorazna kravka. Celkove slusny drama s fajnovou, lehce tajemnou atmosferou. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférický - a taky OSOBNÍ příběh, ozvláštněný trochou paranormality. Možná je to jen můj osobní dojem, ale jakoby - pohlcený melancholií - vyprávěl v první řadě o pomíjivosti života … a prchavých okamžicích, které se s každým dnem ztrácejí v propadlišti času ... spolu s opravdovým klukovským a holčičím přátelstvím … i s prvními láskami, které snad měly kdysi šanci stát se celoživotními. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předloha Stephena Kinga je jednoznačně nejmíň "kingovská" (rozuměj hororová, nadpřirozená) kniha, jakou jsem od něj četla. Není v ni v podstatě skoro nic tajemného (kromě trochy telepatie), ale přesto, nebo možná právě pro to mě hodně zaujala. Jde v ní hlavně o pocity, atmosféru, myšlenky, dospívání a přitom je nabytá událostmi, ale takovými, které se těžko převádějí na filmové plátno. Film zpracovává pouze první část knížky, tu dějovější, ale bohužel nějak se z ní vytratila většina emocí. Nebo lépe řečeno - nevytratila, ale v porovnání se čtením jako by žádné nebyly. Možná kdybych neznala předlohu, byla bych filmem nadšená, ale takhle jde bohužel o slabý vývar, přestože jsou postavy obsazeny přesně podle mých představ a Anthony Hopkins válí jako vždy. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetla, ale chystám se. Film sám o sobě má pro mě velice příjemnou atmosféru tajemna. Příběh pana Kinga je jako vždy nápaditý a krásný. Nevím proč, ale dětský herec mi v roli nějak nesedí. Jinak je to moc hezký nenápadný film se smutným koncem, který si - myslím - sir Hopkins(!) užil a perfektně vplul do role. Ráda se na něj zas a znova podívám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)
  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Při scéně, kdy Bobby poprvé mluví s Tedem na verandě, si můžeme třikrát všimnout u světel létající můry. Když ji vidíme poprvé, je to skutečný hmyz, obě další jsou počítačovým trikem. Režisér si za můrou stál kvůli realističnosti, ve skutečnosti se ale scéna točila přes den ve studiu, protože Anton Yelchin nemohl kvůli svému věku natáčet v noci. Na place byl jenom jeden exemplář tohoto hmyzu, který se po prvním vypuštění do záběru zalétl bůhví kam, a tak zbytek dodělal počítač. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama