Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok, ktorý v roku 2001 natočil režisér Scott Hicks, je umne spracovaná úvodná časť rovnomennej poviedkovej knihy Stephena Kinga. Príbeh záhadného Teda Brautigana a jeho tajomných, strach naháňajúcich, prenasledovateľov v dlhých plášťoch. Divákovi, ktorý podrobnejšie, hlbšie pozná Kingovu literárnu tvorbu, bude postava Teda iste dobre známa aj z iného jeho románu - "Temná Veža". To však pri filmovej, ale i pri printovej verzii "Srdca v Atlantíde" nie je dôležité. V oboch prípadoch je to silne atmosferický, emotívny a mysteriózny zážitok. No a  obsadiť do hlavnej úlohy charizmatického Anthonyho Hopkinsa bola tá najlepšia voľba. Anthony Hopkins je Ted Brautigan! **** ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Hopkins strieda rozne role a tato bola obzvlast zaujimava, nie narocna ale nie prilis jednoducha, musim vsak vycitat detskych hercov, malokedy zahraju dobre a rovnake je to i v tomto filme. Este jedna mala poznamka, David Morse je taktiez kvalitny herec a to ze mu bol poskytnuty maly priestor ma urcite svoj vyznam no ja by som si ho vedel predstavit i lepsie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný film u kterého mi nakonec ani moc nevadilo,že absolutně vynechává hl.důvod,proč jsem si pořídil předlohu,a tím jest,provázanost s jistou Temnou Věží,páč Teda Brautigana honí Ničemní muži ve žlutých pláštích=služebníci Karmínového krále. To jen tak pro zajímavost. Byla by lahůdka vidět Anthonyho Hopkinse v adaptaci Temné Věže VII,kde osobně vystupuje jeho filmová postava a vypráví Rolandovi a spol.o jistém Bobbym Garfieldovi.:-) ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nostalgická nehororová Kingovka, ktorá má miestami výbornú atmosféru, miestami zase príliš nudí otrepanými klišé. Hlavnou výhrou je postava Teda Brautigana, ktorej tajomnosť zvýraznená štandardne kvalitným výkonom Anthonyho Hopkinsa patrí k hlavným plusom filmu. Zaujme opäť vizuálna stránka (kamera ala predchádzajúci Hicksov pokus Sneh padá na cédre), z predstaviteľov detí Mika Boorem (Carol) a tradične David Morse. Ak teda hľadáte staromódnu príbehovku z detstva s vyváženým množstvom sentimentu a detskej bezstarostnosti na jedno skusnutie, tak potom je HiA to pravé. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Konec filmu je opět převzat z jiné Kingovi povídky a to z „Heavenly Shades of Night Are Falling“ (česky Nebeské stíny noci padají, též vyšla ve sborníku Srdce v Atlantidě). V původní verzi se dospělý Bobby ještě jednou setká s Carol, která se účastní násilných protestů proti válce ve Vietnamu. (Othello)
  • Hope Davis a Anton Yelchin si zahráli role matky a syna také ve snímku Charlie Bartlett (2007). (oje)
  • Bronislau Nagurski, o kterém vypráví Ted ve filmu, byl skutečný hráč amerického fotbalu. Událost, kterou Ted popisuje, se opravdu stala v roce 1943, kdy fotbalové týmy měly nedostatek hráčů. Nagurski se vrátil ke svému bývalému týmu Chicago Bears na jednu sezónu a dal tento legendární touchdown na finálovém zápase proti Washington Redskins. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno