Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZŮSTANE TO MEZI NÁMI A SNĚHEM...“ /// Všichni kurva vědí, že když se Neesonovi šáhne na rodinu… A každej by mu určitě drží palce! Doplňuje ho místní policejní systém… takovej až skoro Coenovskej… Takže vlastně jo, je to celkem prdel (černá). (Rasisto!) Neeson je prostě furt ještě sázka na jistotu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy nastane čas k upilování hlavně. 2.) Rolbař na mě koukal při zápase nějak divně. 3.) To vo pluhu a mafii neznám. 4.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U remaků, když už nic jiného, mě baví sledovat změny oproti originálu. Což je u Cold Pursuit trochu problém, protože to točil stejný režisér a je to, až na pár drobností odvíjejících se od místa zasazení a filmové cílovky, prakticky identické. Ač remake postrádá pěkně norské krajinky a je více digitální, po technické stránce je výrazně sebejistější a co do tempa preciznější. Na druhou stranu černý humor už tolik nefunguje a hlavně má remake nepochopitelně mnohem slabší cast ústředního záporáka. A i Liam Neeson je v téhle umírněné, skoro až apatické, roli taky dost nevýraznej. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jediný význam zhlédnutí tohoto remaku je dle mého pouze v případě, že jste neviděli skandinávský originál se Stellanem. Což je i můj případ (a pravděpodobně se k tomu jen tak nedostanu) a vlastně jsem se těšil na další z pomstychtivých rolí Liama Neesona, jež jsou pro něj jako dělané (pevně doufám, že jich bude dostatek i po té pseudokauze). Cold Pursuit je spíše než drama černou komedií s hrozným hlavním záporákem (nejspíše záměrně) v režii stejného člověka jako originál (zajímalo by mě, jestli některé scény pouze replikoval). A z toho všeho vylezla neškodná sedmičková záležitost, u které jsem občas bohužel nevydržel pozornost a mírně se nudil. Rozhodně ale podobné žánrovky potřebujeme.. PS : Laura Dern je ve filmu opravdu hodně krátce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Hans Petter Moland za rámeček nedá! Takhle si posrat svůj vlastní skvělý film – no asi mu nesmrděli americké dolary. V porovnání se skandinávským originálem (který byl solidní řežbou okořeněnou černým humorem a celkem slušnou akcí) je tohle jen céčkový brak – de fakto parodií na sebe sama. Tak kde byl originál úderný, surový a humorný, tady zbyla jen trapnost a hromada mrtvol. Se divím, že se tomu nechal upsat Liam Neeson. Tady bylo horší snad úplně všechno – atmosféra, kamera, herecké výkony (hlavní záporák nesahal ani po kotníky tomu z originálu, malý ogar nesympatický, místo Srbů indiáni – si dělají prdel ne), ani manželka nedostala pořádnou ránu přes držku (jo já zapomněl, že to se už za poslední roky v USA nesmí – bo by je rozneslo Me Too. Finální přestřelka taky slabá – postupné zabíjení gangsterů co zabili jeho syna slabé a nevěrohodné oproti originálu (tam hlavní hrdina zabíjel v tichosti na odlehlých místech, tady si to nakráčí přímo na diskotéku nebo obchodu se svatebními šaty). Prostě skandinávský originál byl lepší po všech stránkách, to je jen nepovedená a podprůměrná kopírka… ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V New Yorku zrušili slavnostní premiéru na červeném koberci kvůli rasistické kauze britského herce Liama Neesona, který má ve snímku hlavní roli. Herec se v rozhovoru pro The Independent přiznal, že kdysi chtěl zabít černocha poté, co muž tmavé pleti znásilnil jemu blízkou osobu. Reportéři se o zrušení premiéry dozvěděli dvě hodiny před jejím oficiálním začátkem. Tato kauza měla také dopad na finanční stránku filmu v USA, kde si film po prvním víkendu promítání odnesl jen 10,8 milionů amerických dolarů. (Waltz)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)

Reklama

Reklama