Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Snaží se to o akční film s černohumornými prvky, ale popravdě mi přijde, že za prvé ten černý humor začne až moc pozdě, za druhé ne vždy je funkční. Jako jo, vtipy typu rezervace, místo pohádky čtení specifik sněžných pluhů, indiánské propriet vyrobené v Číně apod. docela ujdou, ale je jich málo. I ty hrobečky po každém ve filmu zabitém včetně ikonky jeho náboženství nebo závěrečné titulky s countdownem postav, jež ve filmu hrály, jsou originální. Ale celý ten film nedrží pohromadě, Liam mi přijde, že neví, jestli hraje 96 hodin sto první díl, nebo něco jiného, a Laura Dern tu nevydrží ani dvacet minut, což je docela škoda, protože pak už koukáme jen na držky mafiánů a indiánských drogových dealerů a jednu indiánku, která se zde žel objeví jen sporadicky. Jinak originál jsem neviděl a vlastně ani nemám touhu jej nějak spatřit. Bylo to chladné jako ty hory, odtažité, a rozkouskované jako kry na vodě. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Deja vu... to byl můj neustálý pocit takřka od začátku filmu. Nebo, že by ... no jasně, remake jako vrata. Není to tak dávno, co jsem viděl skandinávský originál a tento americký je na drobné nuance (indiánii a tak...) téměř doslovnou kopií. Možná kvůli znalosti originálu, možná kvůli Liamu Neesonovi, u něhož jsem si tak nějak již zvykl, že padouchům automaticky nakope prdel, jsme od toho nebyl tolik na větvi. Přesto solidní "komorní" thriller s kapkou humorného nadhledu. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, z jakýho iglů jsi vylezl, ale je čas zalízt zpátky." Souboj sněžnýho pluhu s mafií je skvělej film. Jeho remake by byl taky, kdyby to nebyl jenom remake. Prostě opakovanej vtip není vtipem a natočit tentýž film znovu je jako zamotávat mrtvý mafiány do pletiva a házet je do vody. No to asi nebyl nejlepší příklad. Prostě se tady nemluví norsky, ale americky a jinak je to stejný. Vlastně není. V Norsku tam určitě nepobíhalo tolik indiánů. takže kdo neviděl originál, tak by se mohl celkem pobavit. Mě to spíš nudilo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Americké repete je téměř doslovné, přesto odlišné. Vytratila se melancholie i humor, zůstala jen zasněžená revenge story, ve které chybí ty bizarní drobnůstky, které tak dokonale okořenily originál, zato přibylo mnoho zbytečných a trapných keců (finta s bankovkou). Liam tentokrát za Stellanem pokulhává co do přesvědčivosti i odhodlání, a tak jediné opravdu vydařené plus téhle verze jsou indiáni místo balkánské mafie. Máte rezervaci? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)

Reklama

Reklama