Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci mi hodně připomíná o dva roky starší snímek LÉTO S KOVBOJEM. A to nejen tím, že v obou filmech hraje hlavní roli Daniela Kolářová. Zatímco v Létě s kovbojem byla psycholožka a měla na starosti pesimistického studenta Boba, díky kterému více méně našla novou lásku, klasického hejska Jaromíra Hanzlíka. Tak tady je lektorka jazyků a svoji lásku si najde přímo mezi svými žáky, a to Oldřich Kaisera. Tedy spíše on si našel ji... Je to podobný typ jako Hanzlík v Novákově filmu, akorát už to není takovej kluk do větru. I když je to taky pořádný ještě ucho. Ona samotná už je rozumnější, je mamina asi osmiletého kluka, ale taky je to protivná učitelka. Za mě se mi tedy líbila mnohem více jako psycholožka než učitelka. Stejné je to v porovnání s Kaiserem a Hanzlík. Hanzlík jednoznačně u mě vede a ve výsledku i porovnání obou filmů vypadá jasně. LÉTO S KOVBOJEM vyhrálo 3:0. A nic na tom nemění ani to, že si tu zahrál Tomáš Holý. Je tam poznat ten Kachyňův styl, i když úplně do toho jeho dramatického stylu to má hodně daleko. [8959. hodnocení, 190. komentář, 72%] ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mile úsměvná prázdninová romance, která je zcela nezávislá na proudu času. Dokáže Vám přiblížit zlatavý žár slunečních paprsků i vůni ozónu za letní bouřky. Nechybí jí odvaha ani upřímnost, ale má i slabé chvilky, kdy se snaží možná až zbytečně usilovně - a právě v takových okamžicích se z ní potichoučku vytrácí bezprostřednost, aby byla dočasně, leč flexibilně zastoupena maličko křečovitou rozpustilostí. Veškerá její zakolísání ale s přehledem vyvažuje sympatická ústřední dvojice ... vlastně trojice, neboť Tomáš Holý byl nepřehlédnutelný talent s naprosto jedinečným a přirozeným projevem ... 3,5* ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nesnáším od mládí. Pořád jsem musel při jeho sledování myslet na to, že je to jako bych já zblbnul naši ruštinářku. Prostě mi to všechno v něm připadalo, a i nyní připadá hodně nepravděpodobné. Mimochodem se divím i dnes, že použili autoři angličtinu, a ne ruštinu, aby učinili zadost soudruhům ze svazu. Hodnotím to v dolní hranici. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"A na svatební cestu pojedeme do zoo.." ;) Film se "strašným numerem" Tomášem Holým snad nikdy nemůže být špatný. I zde řádí jako "ďábel", nad něž "žádné pozemské zákony neplatí".  Dospělácká dvojice Kolářová - Kaiser je poněkud nesourodá, ale ta proměna "staré, utahané a nerudné" učitelky v zamilovanou holku se Daně Kolářové vážně povedla. Kachyňova režie zrovna moc výrazná (snad kromě závěrečné karnevalové scény) není, letní atmosféru ten film ale určitě má. Naprosto vynikající je hudba Zdeňka Lišku, která svou nápaditostí i intenzitou krásně graduje právě v oné závěrečné karnevalové scéně. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama