Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ... vy čůráci." Prezident Tonda bude řídit republiku jako auto a nezastaví ho žádný semafor? Tak to nebude, protože tohle je realita a já konečně vím, co všechno stálo za prezidentskou volbou. Tonda mě při tom tradičně pobavil, ale nebýt to tak zatraceně aktuální a nemít botového modela Tondu tak rád, tak by hodnocení nejdelší epizody Kanceláře Blaník určitě nedopadlo tak dobře. Mělo to totiž spoustu hluchých míst, ale to bratříčkování s kandidáty nemělo chybu, rozhovor v ČT byl krutopřísný a co může být vtipnějšího než přemlouvání Kalouska k volbě Zemana? To bylo zkrátka skvělé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lék pro středních deset miliónů, jehož vedlejšími účinky jsou roztříštěnost (symbolem budiž Tondovy morální veletoče), kontraproduktivní střihové exhibice a nedostatečně vyždímaná camea. Medikament na bázi satiry, který musí být podán okamžitě, protože dle odborníků má expiraci v řádech měsíců. No, když se tak kolem sebe podívám, nejsem si jist.. A víte co? Patří nám to.. Miloš se kdysi nechal slyšet, že třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Asi to tak v rámci rovnováhy zařídila příroda, protože za chvíli by se dobro nemělo kde vysrat.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Ani se nedivím, že Tonda Blaník klesl po projekci v ČT z červených čísel do modrých. Jak mám seriál rád, tak film byl podle mého slabý. Přitom prvních 30 minut bylo fajn, svižné, místy hodně vtipné, ale pak to ztrácelo na tempu, vtipu a některé narážky se opakovaly. Všechny scény, jak hovoří s Havlem ze záhrobí mě docela iritovaly, zejména jak pošle Havla do prdele. ČT vysílala alternativní verzi (82 minut) a pochybuji, že bych měl z delší verze lepší dojem. 67% (with J.) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Prezidenta Blaníka jsem si dal až teď, pěkně s odstupem několik měsíců po kinopremiéře, protože sledovat to v době prezidentské euforie jsem nepokládal za dobrý nápad. Upřímně řečeno: jsem zklamaný. Tondu a jeho partu mám rád, ale celovečerní formát Tondovi jednoduše nesedí, není to ono. Zatímco některé jednotlivé epizody si pouštím pravidelně a stále se u nich příjemně bavím, tak celovečerního Prezidenta Blaníka si znovu asi jen tak nepustím. A není to jenom do ztracena znějící pointou. Pokud někdy vznikne další řada, rád ji uvítám, ale druhý celovečerák by už vznikat neměl. Tondovi je zkrátka nejlépe v desetiminutových epizodách. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)

Reklama

Reklama