Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Polský pokus o Tmavomodrý svět či BoB, bohužel horší. Ne že by to byl vysloveně špatný film, oproti třeba Red Tails není zapnutá nesmrtelnost, byť ze Zumbacha udělali tak trochu super pilota a z Františka téměř kokota. Ne že by František nebyl opravdový rebel a neměl problém s disciplínou, no budiž malým plusem že tam jeho postava vůbec je. Raději bych ale viděl jeho smrt z únavy a ne že se kvůli palivu rozmázne o Doverské stěny. Co mi ale celkový dojem z filmu tězce sráží jsou efekty. CGI snad na horší úrovni než Letečtí stíhači v boji, kombinace hraného a digitálního světa dost bídná. Já vím, natáčení s reálnými Hurricany by bylo hodně drahý, ale prostě to vypadá blbě a když se mám koukat na film o válečných letcích, chci mít alespoň toto v richtiku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vše, co film nabízí, jsem viděl dříve a v lepším podání. 1) Skousnu nepřehledné bojové akce letadel ve vzduchu, resp. jejich počítačových animací. Skousnu i neexistující příběhovou linku. Skousnu skromný rozpočet._____ 2) Přes co se ale nepřenesu, je nedostatek šarmu a osobní charakteristiky prakticky u všech postav. Jedna jako druhá. Ponudnělý neosobitý průběh dělá z filmu zcela zapomenutelnou záležitost._____ 3) Nalákali mě můj oblíbený 33letý Iwan Rheon (Jan Zumbach zvaný Donald) a samozřejmě i 36letý Kryštof Hádek (československý pilot Josef František), ale ani oni se nijak zajímavě neprojevili._____ 4) Snad jediná duchaplnost zazněla z úst britského důstojníka: Ti Poláci nám nakonec vyhrají válku, jestliže si nedáme pozor. Na 107 minut to je dost málo. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným motivem. Bohužel, i přes neuvěřitelně silné příběhy film téměř nevyužívá svůj potenciál, je to takové suše odvyprávěné, emoce aby pohledal. Rheon je opět výborný, Hádek se taky povedl, bylo fajn slyšet ryzí češtinu, občas se povedla i akce (i když působila na rok 2018 až moc levně a televizně), náznaky na drásající srdce tu jsou, ale naprosto nedotaženy. Podle skutečných událostí, ale spousta věcí pozměněna, domyšlena. Srovnání s Tmavomodrým světem si neodpustím, 303. peruť bohužel pokulhává snad na všech frontách za starším českým bratříčkem, od kterého se nepochybně částečně inspirovala. Ale nechci jen hanit, jsem rád, že podobně filmy vznikají, protože čas od času se objeví skvost. Tady jsou to "jen" silné tři hvězdičky. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Před premíérou Masters of the Air jsem si udělal přehled válečných filmů z leteckého prostředí za WWII a musím prohlásit, že tohle je ten největší shit, který jsem ze všech těch filmů viděl. Že tu jsou všechny postavy nesympatický bych ještě tak nějak přežil ( no Hádek tomu fakt kraluje ), ale ty letecké souboje, tvl rok 2018 a ty letadla se tu pohybujou jak v nějaký zalagovaný hře a snad i ti herci jsou všude digitálně dosazeni. Že tohle má být pocta polským stíhačům v Británii ? Tohle je spíš jejich výsměch. Ubohý a trapný, jeden z nejhorších, celkově válečných snímků, který se mi dostal do ruky. Tohle vynechte a raději koukněte na Dywizjon 303, daleko kvalitnější podívaná. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Priemerný II.WW-based film o medzinárodnej (ale hlavne tvorenými Poliakmi) skupine pilotov, ktorá pod vlajkou Anglicka sa pokúsi „oslabiť“ nemecké Luftwaffe. Boje vo vzduchu sú zachytené na úrovni TV filmu, takže veľkolepé akčné scény nečakajte. Charaktery jednotlivých postáv nie sú nejako rozobrané. Nepríjemne ma prekvapili fakty, ktoré sú prezentované na konci filmu – čo sa stalo s hrdinami po skončení vojne a ako s nimi zaobchádzali (nielen v UK ale aj v Poľsku). Je to veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Symboly havrana s deštníkem, známé jako „Gott Strafe England“, namalované na bocích německých stíhacích letounů Messerschmitt Bf 109E, jsou znakem II. Gruppe / Jagdgeschwader 51. Tedy jednotky, která se ve skutečnosti opravdu zúčastnila Bitvy o Británii. (p3tris)
  • Čas 1:21:00 – je velice nepravděpodobné, že by se v době probíhajícího útoku, kdy přímo nad letištěm jsou nepřátelské letouny, na zemi v klidu pohyboval pozemní personál. (Globus_Jirka)
  • Jan Zumbach (Iwan Rheon), který je vyobrazen jako autor většiny sestřelů, měl v tomto období bilanci 8+1. Válku dokončil s 12 potvrzenými (+ dva sdílené) a 5 pravděpodobnými sestřely. Poslední z nich se mu povedl 25. září 1944. (swinevenca)

Reklama

Reklama