Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

kareen 

všechny recenze uživatele

Film vlastně není kriminálkou,jak jsem čekala,ale spíše mozaikou různých příběhů lidí z NY v sedmdesátých letech,v jejichž blízkosti řádí sériový vrah.Právě tato situace v nich rozvíjí strach a paranoiu,která je navíc umocn'ována různými frustracemi a předsudky zdejších obyvatel.Co mi trochu vadilo byla dějová linka kolem Vinnieho,který nejenže mi byl dost nesympatický,ale jeho jalové problémy točící se kolem tématu,zda podvádět či nepodvádět svoji ženu mě začaly brzy nudit.Naopak výborná byla postava nekonvenčního pankáče Richieho,velmi dobře ztvárněná Adrianem Brodym.Ačkoliv tedy Spike Lee nenabízí žádné napínavé pátrání po vrahovi,je to zajímavé sociální drama zcela v duchu jeho ostatních filmů i když tentokrát téměř bez jeho oblíbené černošské tématiky.To je asi tak vše,jen snad jěště dva postřehy.Za prvé,je až s podivem,že tak zjevného psychotika policie nevypátrala hned první dny jeho řádění.A za druhé,pokud v koutku duše toužíte stát se slavným zpěvákem(čkou),jenže neumíte zpívat a dokonce ani nemáte hudební sluch,nezoufejte.Stačí založit punkovou kapelu a teprve tam se můžete plně realizovat.A vězte,že lidi budou šílet.... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o jednom létu jednoho roku v New Yorku. Jednom vrahovi, jednom psu, jednom punkerovi a dalších hrdinech. O perverzním manželovi, který podvádí svou ženu a nebo i o jednom instalatérovi. Hromada někdy až absordních postav, které však mají svůj smal a význam. Skvěle natočené scény s vrahem a kostkami (=kostky jsou vrženy :)). Spike Lee ve velké formě. Hromada hereckých hvězdiček, které spojuje tento skvělý režisér, který si v tomto filmu střihl i menší roličku moderátora. Nemohu se rozhodnout, ale dávám 4*. Na tu pátou malinko chybí, ale co není ted může být příště ;-) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mě osobně moc nesedělo, musím ale říct, že Adrien Brody předvedl vážně skvělý výkon ať už když tancoval v gay představení nebo jako punkáč v CBGB, své role se chopil a zvládl to bravurně. Film je jinak moc dlouhý a místy až nudný. Škoda, že se osobnosti vraha nevěnovali více, protože by to bylo zajímavější. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Má m rád tvorbu tohoto černého režiséra. Atmosféra jednoho horkého léta, ve kterém řádil Samův syn (jeden sériovej vrah), jenže tahle pointa je odsunuta na vedlejší kolej a řeší se tu problémy v Bronxu, kde jsou všichni pěkně vystrašeni z vrahouna, o kterém jsem se zmínil dříve. Brodyho punkáč Richie je dosti dobrej a senzačně zahranej a jeho kámoš disco Stu alias Vinny (John Leguizamo) je tak nějak zapálenej do diska, které letělo. Atmosféra během filmu a hlavně závěr je senzační. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nás film zavádí do míst, kde právě řádí sériový vrah, zaměřuje se spíše na osudy těch "normálních a obyčejných". Spike Lee natočil chytrou a působivou sondu do lidských pohnutků a nakonec se nelze zbavit myšlenky, kdo je tady vlastně více nebezpečný: Zda sériový vrah, kterému se lze drobnou úpravou vzhledu snadno vyhnout či lehkomyslní sousedé, kteří z těch nejhorších zločinů neváhají obvinit kohokoliv, kdo jen sebemenším způsobem vybočuje z jejich řad. Kromě Leeovi režie potěší zejména výkony Leguizama a Brodyho, zejména u prvně jmenovaného se jedná o nejlepší výkon vůbec. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama