Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Roy Hobbs, jenž má nevšední baseballový talent, si ze dřeva stromu poraženého bleskem vyřeže vlastní pálku, kterou nazve Fenomén (Wonderboy), a vydává se z rodinné farmy do Chicaga, aby své vlohy zúročil. Setkání s pomatenou fanynkou, která ho těžce zraní, však jeho kariéru o šestnáct let opozdí. Na prahu středního věku přichází do newyorského klubu Knights (Rytíři), ale o své místo v týmu musí bojovat. Jeho Fenomén se prosadí, ale cena je příliš vysoká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Český dabing tohohle filmu je neuvěřitelně tragický. // Filmové chyby co deset minut ve společnosti velmi udondané herecké kreace všech zůčastněných, to je dost skličující.// Na oltář efektnosti bylo tentokrát přineseno příliš (rozbité osvětlení, nekonečná sluneční kontra, vztah Roye s kluky) // Nejhorší Levinsonův film? ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Klasicke schema - hrdina prichazi zachranuje rytíře slava pad rozhodujici zapas vse a nebo nic hrdina to dokazal. Tenhle film se me jako decku libil, ale dnes uz to neni nejak ono. Redford zde nepusobi dvakrat prirozene, zato scena ve ktere madsen zahyne pri chytani micku je okouzlujici. Nejsem si jisty, zda-li mela pusobit tak komicky, ale diky tak necekanemu a rychlemu smeteni bumpa baileyho ze stolu se priklanim k nazoru, ze se jedna o typicky priklad jak se rychlou a trochu prapodivnou cestou zbavit prebytecnych tuku ve scenari. Na druhou stranu filmu se stale neda uprit nekolik silnych vzruchovych momentu a vsem co pamatuji na sve mladi kdy s tatinkem hravali na farme baseball (kdy hravali odpalovanou na poli s jednim tenisakem gumakama a s nasadou od krumpace) zajiste navodi tento film jemne sladko-hořké nostalgicno ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl před dvaceti lety malý, chodil do scouta a tam hrál baseball, byl tento film legenda. Teď jsem se k němu konečně dostal. Sice je poněkuď naivní a nevěrohodný, sází na scela standartní schéma, když všechno spěje k jedné hře kde pude o všechno, ale těžko se něco vyčítá, když má film eso takového kalibru jako je Robert Redford. Potěšila mě také nemalá role Wilforda Brimleyho, kterého si pamatuju z The Thing. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fanusikom sportovych filmov som sa stal pozrenim si Rocky 1 so Stallonem. A odvtedy mam sportove filmy dost rad, a vobec tam nemusi byt box. Tu ani nebol, tu bol baseball. A aj ked osobne baseballu nerozumiem, pribeh slusne odsypal, Redford podal kvalitny herecky vykon a reziser Barry levinson odviedol slusnu rezisersku pracu. Kvalitna podivana : 81 % ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Redforda a mám ráda Duvalla a Close. Nicméně - jsem fakt v té menšině lidí, kteří prostě nechápou, jak ostatní mohou uvěřit téměř 50ti letému Redfordovi tuto postavu? A Close to samé? To je to, co na tomto filmu nechápu nejvíc - obsazení. To se spletli či to udělali naschvál? :D Nemám ráda americký patos a přeslazenost a pro mě to tento film má a proto u mě neuspěl...Bohužel - nicméně sláva - existují i jiné filmy podobného žánru. A za mě lepší :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • „Musíte v sobě mít pořádnej kus malýho kluka,“ řekl ve skutečnosti chytač Roy „Campy“ Campanella. (Kulmon)
  • Filmový debut Barryho Kivela. (Kulmon)
  • Filmový Roy Hobbs (Robert Redford) má od své reálné předlohy dost odlišný osud. Skutečný hráč Eddie Waitkus nezačínal v profesionální soutěži ve 35 letech jako Hobbs, ale už ve 22 letech. Bylo to v roce 1941. Ročník 1942 odehrál v nižších soutěžích a poté 3 roky sloužil v americké armádě a do USA se vrátil až po jejím konci v roce 1945. Baseball začal opět profesionálně hrát v roce1946 a v roce 1949 ho postřelila jeho fanatická fanynka. Na rozdíl od sttřelkyně ve filmu se nezabila, ale skončila v psychiatrické léčebně. (Tonula)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama