Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Já ty staré disneyovky prostě miluju. Tohle je za mě jeden z nejkrásnějších a aktuálně možná i jeden z nejlepších animáků ever, který táhne nádherná animace, sympatické postavy, jednoduchej a přesto krásnej příběh o dospívání a nalezení sebe sama a HLAVNĚ vyníkající hudba a vztah mezi Tarzanem a jeho mámou. Že mě ti dva dojmou hned v prvních dvaceti minutách filmu jsem opravdu nečekal. Škoda jen že dnes už se tyhle animáky s touhle animací a srdcem tolik netočí. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Mark Mancina: 1. Two Worlds - Phil Collins [3:18] ,2. You'll Be In My Heart - Phil Collins [1:36] ,3. Son Of Man - Phil Collins [2:44] ,4. Trashin' The Camp [2:16] ,5. Strangers Like Me - Phil Collins [3:00] ,6. Two Worlds Reprise - Phil Collins [0:51] ,7. Trashin' The Camp - Phil Collins/'N Sync [2:23] ,8. You'll Be In My Heart - Phil Collins [4:18] ,9. Two Worlds - Phil Collins [2:42] ,10. A Wondrous Place [5:18] ,11. Moves Like An Ape, Looks Like A Man [2:57] ,12. The Gorillas [4:28] ,13. One Family [3:48] ,14. Two Worlds Finale - Phil Collins [1:16], ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best". ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Inšpirovanie sa predošlými Disneyovkami je tu značne badateľné. Nakoľko to bol zámer a nakoľko len tvorcom došla inšpirácia je už otázne. Tak či onak ma Tarazn nesklamal ani nenadchol. Scénarista sa tu tiež veľmi nevytrápil a keďže tu neuvidíme vlastne žiadne inovatívne prvky, spadá pre mňa tento snímok do kategórie priemer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Podľa tohto filmu vznikla v roku 1999 videohra s názvom Tarzan Action Game, ktorá využíva niektoré časti z filmu. (Kub_ees)
  • V závěrečných titulcích je zmíněno okolo 1100 jmen. (D3VIL)
  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)

Reklama

Reklama