Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (274)

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle zrůdnost jsem viděla v dětství (ten správný věk pro tuhle „pohádku“). Nikdo, včetně mě, neměl tuhle pohádku v rodině rád. Viděla jsem ji jednou/dvakrát a od té doby jsem se jí vždy vyhýbala. To nemluvím jen za své dospělé já, ale hlavně za to dětské. Už když jsem byla malá, tak mi těch medvědů bylo líto. Všechno mi přišlo hrozně trapný a vůbec jsem nechápala, o co jde, čemu se mám smát nebo co se mi na tom má líbit. V dospělosti už jsem si to nikdy nepustila. Když se na to nechtěli dívat ani babička, děda a táta jako dospělí, tak je asi něco špatně. ()

Drapsy 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že začátek filmu a stejně tak jako i jeho úplný závěr je poněkud slabší, ale to všechno zde vynahradí opravdu skvělá střední pasáž filmu. To je část, odehrávající se ve škole, kde Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský vytvoří takovou řadu šílených událostí, že tím zcela zastíní ostatní (a nepochybně horší) části tohoto snimku. Takže jim zato dávám **** , protože se opravdu jen málokdy dokážu něčemu takhle zasmát. ()

Reklama

tyzik 

všechny recenze uživatele

Duet Lipského s Macourkem se velice vydařil a já se vždy bavím jako nikdy předtím, je pravda prvních 10minut je natažených ale potom se to rozjede a já si říkám jeden z nejlepších filmů té doby. a špičkové výkony nad těmi už vážně nemám slov jako nad celým snímkem. Překvapilo mě záporné hodnocení avšak já mu doufám malinko pomůžu ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u filmu strááášně nařezala a pokaždé mě to bavilo a opravdu jsem tenhle film milovala, ale dneska se bohužel obávám, že právě to, že jsem ho viděla tolikrát a znám ho takřka zpaměti, mu ubírá na kouzlu. Možná časem se zase kouknu, ale momentálně mě to opravdu nebere. I když pan Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a další jsou herecké legendy a tady v tomto filmu byli opravdu skvělí, dneska mi ten film zkrátka nepřipadá tak úžasný. Avšak převlek muže v ženu, myslím, že v tomhle filmu to bylo jako v jednom z prvních, a to je zase plus... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Cirkus Bonifác byl postaven v ulici Cirkusová v Horních Počernicích. Cibulka (Lubomír Lipský) bydlí na adrese Lužická 38, Praha-Vinohrady. (sator)
  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Drezůru medvědů zajišťoval Ferdinand Berousek a jeho synové. Právě drezůra medvědů je specialitou rodiny Berousků. V roce 1981 získali nejvyšší vyznamenání za "Super show s medvědy" za vystoupení v Tokiu. (Snorlax)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno