Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

gizi 

všechny recenze uživatele

Komedie měla možná mnohem větší potenciál, než který dosáhla. Nevím, zda to bylo tím, že Oldřich Lipský již byl dost starý, nebo tím, že to nedotočil a Podskalský to nezvládl, každopádně je to trochu úsměvné, ale žádná velká sranda, která by se dala od Kaisera a Lábuse v té době čekat, se nekoná. Bohužel. 60%. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nic proti Zdeňku Podskalskému, patří k mým oblíbeným režisérům, ale tento snímek je jím poznamenán. Oldřicha Lipského v něm jaksi nepoznávám. Celkem nepovedená koláž jakoby poplatná pokleslému vkusu diváků béčkových filmů. Jenom z úcty k Oldřichu Lipskému dávám 3*. Jinak by i dvě byly až dost. Ten film mě tak zklamal, že jsem si ho ani nekoupil do mé filmotéky, ve které mám jinak spoustu filmů režiséra Oldřicha Lipského, i když byl k mání za pouhých 39,- Kč. ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Na to, kolik známých tváří se této šaškárně propůjčilo opravdu koukám. Pořád jsem čekala víc, až najednou byly titulky... Velká filmová loupež to ale opravdu byla. O tom, jak se dá ukradnout pojmenování FILM pro cokoliv, kde dělají lidé psí kusy a nemusí to mít žáden smysl. Ani vynikající Lábus s Kaiserem to nezachránili. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor přichází má chvíle!!! V tomhle filmu jsem hrál!! Jak jedou ty dvě nahaté holky na kole, tak ja byl ten mezi lidmi .Tenkrát to byla taková výstava k nějakému vyročí filmu.Já se tam samozřejmě šel kouknout a byl z toho hned můj první a zřejmě i poslední filmový štěk . Celkově je film , tak na 1*,ale za můj štěk dávám 2* . ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Fráze „A prchni“, kterou pronese šéf (Jaroslav Moučka) směrem k postavě vrchního (Josef Abrahám), je narážkou na Abrahámův známý snímek Vrchní, prchni! (1980). (LION-MR.T)
  • Film vznikl tak, že někoho z barrandovských soudruhů napadlo využít drahou filmovou výstavu v paláci U Hybernů jako kulisu k filmové komedii. Bohužel to bylo tak pozdě, že se scénář „spíchl horkou jehlou“, což se na jeho kvalitě výrazně projevilo. (Fenek001)

Reklama

Reklama