Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (299)

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská pohádka u jejíž první poloviny jsem nabyl dojmu, že vztah Rapoš Šiška není vztah režisér a scénárista, ale klient a dealer. Dojít do konce přes první polovinu, která je naprosto bezdějové, nezáživné o ničem nic se spoustou iritujících prvků ( Gott mluvící slovensky je sympatický pokus, ale výsledek je hodně smutný v kombinaci s jeho stářím , digitální drak alá devadesátky v infantilním balení pro diváky do tří let , kolovrátkové písničky atd), druhá polovina se mírně rozjede a je tam náznak smysluplnosti a děje. Jednu hvězdy dám za vizuál - kostýmy, exteriéry, výprava, za hezkou princeznu, která když plakala, tak mi připomínala pašeračku Terezu z Pakistánu, a za Kačku Brožovou, která je tedy zatraceně sexy.a její song na konci vyhrál soutěž nejlepší písničky této pohádky. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Dospěl jsem k názoru, že pan Rapoš nesnáší děti a hulí víc, než basketbalisté Jamajky na oslavě narozenin Jiřího X Doležala. V domění, že rozněžňuje děti veselým a milým Čmoudíkem, straší je Československým dvouhlavým Jabba Huttem a podtatranským Gottem alá Pandrhola, který chrlí moudra z facebooků, stejně jako kdysi pornoherečka Pergnerová. Na písničky otevírají chlebárny úplně mimo text a tak v dětském divákovi budí dojem, že se dívají na špatně nadabované péčko znudělým důchodcem, který si na stará kolena snaží přivydělat něco k té penzi. Když už se z té nudy zaposloucháte do rýmů jednotlivých textů písniček, dostáváme se na úroveň nově se přistěhovalé mongolské rodiny, která se během 1 týdne naučila říci česky: Já to nebyl a ještě k tomu stihla shltnout dva velbloudy z Liberecké ZOO. Je mi líto všech, kteří se dobrovolně rozhodli potrestat se za své hříchy koukáním na 99 minut Rapošovi balady o opiovém poli v růžovém světě, kde dítě musí trpět. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dračí hip hip hop. 1)  Drak má tři hlavy - jedna mluví česky, druhá slovensky a třetí nemluví vůbec. Jediný vtip, který mě zaujal. Právě čtu, že Čmoudík měl jen dvě hlavy, tu třetí jsem si v nějakém opojení vybájil._____ 2)  Snímek nabízí bizarní animace, příšerné dialogy i písně a tance, u kterých divák netuší, jestli to tvůrci myslí vážně. V zájmu zachování duševního zdraví svého i dalších diváků, doufám, že ne._____ 3)  Gottova slovenština (byť tahá za uši i rodilého Pražáka, jako jsem já) mi nevadí, stejně jako čeština slovenských herců obecně i v této pohádce zvláště._____ 4)  Ve skutečnosti je vše úplně jinak. Jak uvádí komentátor Duoscop, na filmovém festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku získal Karel Gott cenu za nejlepší mužský herecký výkon. A to se počítá. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Pohádka Když draka bolí hlava je ukázkou toho, jak hezky nacpat product placement i do středověkého vyprávění pro děti. Gott metatextově "patrí všetkým", a tak mluví slovensky a zpívá česky. O speciálních efektech se radši nezmiňuju, ačkoli zcela animované pasáže byly kouzelné. A přece je tu něco pro každého. Minimalisty potěší texty písní (o bolení hlavy je tu "au, au, au, to bolí", jako dračí hip-hop pak "hip hip hop, tančí hop hop hip"), pro hravé kartografy mapa země ve tvaru draka, pro lingvisty debata nad čučoriedkami a borůvkami a pro milovníky exotiky klokan. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

S bolestí hlavy jsem s draky byl za jedno, takže na vlnu filmu jsem se naladil nejlépe, jak jsem dovedl. Když jsem je pak viděl v úvodních titulkách, tak mě napadlo, že to tady bude jak na čétéčku, když běžel pořad Kostičky. Pak ale Karel Gott začal mluvit slovensky a chtělo se mi blejt. Zbytek jsem viděl tak nějak na půl v kómatu, jak mi bylo zle. A ta bolavá hlava na to taky měla vliv. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Stejnojmenná knížní předloha Petra Šišky je doplněna o slovensko-český slovník. (NinadeL)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno