Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa na jedno "brďo", pričom jediným rozdielom oproti prvotnej story, je v počte ešte nezmyselnejších akčných scén. Ako zábava pri ktorej je nutné vypnúť mozog za päť (!), ako akčný film, z ktorého by som mal vzhľadom k tunajšiemu hodnoteniu "účastníkov pionierskeho tábora" padnúť na riť, za dva. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se mi do cesty postaví kdokoli, zabiju ho." A je jedno jestli je to houslistka, sumista, slečna Němá nebo bezdomovci. Všichni dostanou jednu sem, druhou tam, dvě kulky do hlavy a jde se dál. Já mám takovou přímočarost rád a nevadí mi ani nesmrtelnost hlavního zabijáka, kynologa a zedníka v jednom. Mně vadí, že když se nenápadně dostane až k cíli, tak místo elegantního vypaření se, odchází hlavním vchodem za doprovodu ohňostroje. Ale jinak je to fajn a služby hotelu Continental asi brzo využiju. Musím si pokecat se someliérem a rozhodně si chci nechat ušít oblek s taktickou podšívkou. Bez něj už střety s drzou sousedkou nezvládnu. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný upgrade jednotky. Od polovice som sa priblblo usmieval. Čo mi v originále vadilo (zápletka, jednotvárnosť) je eliminované a čo sa mi páčilo (ten zvyšok) je posilnené. Akcie je hromada a je výborná, Reeves dokonalý, prehĺbenie mytológie funkčné. Najlepší hollywodsky čistokrvný akčňák od tretieho Bourna. A sú tam aj biele holubice (aj keď mimo akčnej scény a nespomalené). Mám aj výhrady, ale nechcem si ten zážitok kaziť 9/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John bolšeWnick. Velmi nebezpečný, problematický, agresivní, invazní druh, konkurenčně velmi silný, potlačující okolní vegetaci. Působí značné ekonomické škody a představuje také nebezpečí pro lidské zdraví. Univerzální způsob, jak se tohoto druhu zbavit, zmírnit důsledky jeho výskytu či zabránit budoucím invazím, bohužel neexistuje.. Do detailů promyšlená mizanscéna dělá z druhé Baby Jagy ve svém žánru celkem výjimečný počin. Svoji zásluhu na tom podle mě má i Gareth Evans, který svými Zátahy dokázal vybičovat tvůrce akčních filmů k objevování nových dimenzí žánru či Skyfall Sama Mendese, který přinesl do ruční akce nebývalou vizuální estetiku. Kolstad a Stahelski vytvořili specifický vesmír podobný Matrixu (koneckonců je tam Neo i od holubů posraný Morfeus), kde elitní zabijáci bojují mezi sebou na ulicích, v galeriích či v metru a kolem nich není ani jeden člen bezpečnostních složek. Ta mytologie je v podstatě úplně pitomá a je třeba ji vnímat jen jako pozadí k prachsprosté vendetě provázené průstřely, pichy a lámáním kostí. Obsazení Reevese do role zabijáka v bulletproof sáčku jsem zpochybnil už v jedničce a ta nedůvěra trvá. Ve scénách nevěnujících se akci jsem měl dokonce pocit, že čtyřnohý přítel jménem Good Dog je na vyšší mentální úrovni než jeho majitel.. A co ten Common s nožem v aortě? To tam jako v té soupravě metra sedí doteď..? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Z Johna Wicka 1 se pro spoustu lidí stalo překvapení roku 2014 (Já tak nadšený nebyl) a při štědrém rozpočtu 20 milionů se vydělalo 88 milionů dolarů. Co se tedy stalo? Zdvojnásobil se rozpočet, vrátila se polovina režisérského týmu (Tentokrát jenom Chad Stahelski, David Leitch točil Atomic Blonde) a Keanu Reeves se vrátil do role, která ho vrátila zpět na světlo. A dvojka je lepší než jednička. Jestli bylo na jedničce opravdu skvělého byl to pohled na podsvětí. Tvůrci si to naštěstí uvědomili a tak je toho v druhém dílu o poznání více. Další zlepšení je v zločinné hrozbě. Ruská mafie sice v prvním díle Johna občas dostala na kolena ale jinak nešlo o nějak velkou hrozbu. Netvrdím, že ve dvojce se objeví hrozba která Wicka totálně dorazí ale když jdou po hlavním zabijákovi všichni nájemní zabijáci ve městě, dojde vám, že John to nebude mít tak snadné. Keanu Reeves je jinak pořad v roli Johna Wicka perfektní, choreografie je na standardy Hollywoodu neuvěřitelně silná a na rozdíl od finále jedničky je finále dvojky důstojné zakončení které nezklame. John Wick 2 není do puntíku skvělý film který byste si chtěli pouštět několikrát za sebou. Ale po jedničce jde o neuvěřitelné zlepšení a vy si jenom říkáte: Kde je sakra John Wick 3? ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Po súboji so sumo zápasníkom si John Wick (Keanu Reeves) vezme jeho pištoľ CZ P-09. V ďalšej scéne v metre má však zrazu pištoľ Smith & Wesson SW1911SC. (ČSFD)
  • V kanceláři Bowery Kinga (Laurence Fishburne) leží na stole brýle, které jsou velmi podobné těm, které Fishburne nosil coby Morpheous v Matrixu (1990). (griph)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama