Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním konstatuji, že tak nějak nevím, no. Oceňuji nápad, originalitu, herecký luxus, podprahově vnímám sdělení, přesto je pro mě tahle bizarnost jaksi nestravitelná a to nemluvím jen o jídelníčku, vsuvka s dětským pornem přes čáru. Každopádně nevšední zážitek, v jakémkoli slova smyslu. P.S. Zajímalo by mě, na čem tvůrci frčeli.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, místy bizarní, syrové a s výbornými hereckými výkony hlavní hrdinky (a jejího partnera). Když se odhalilo, o co jde, ztratilo to určité pětihvězdičkové kouzlo, ale on asi nebyl cíl tvůrců držet to pod pokličkou až do konce (a také se některé dějové prvky odhalily až ke konci). Nicméně dokázali diváka udržet (přestože mnohý se může místy nudit). Místy je to až nehezké, ale i v tom vidím značnou zajímavost. Primárně existencionální. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Fakt velká podivnost, která si mě v celkovém výsledku příliš nezískala. Ta vlna podivna funguje poměrně úspěšně ještě v první části filmu, kdy divák pořádně netuší, co že se to na plátně děje, v té druhé se ale scénář vyprofiluje jako jedna velká exploatační naivitka. Zdánlivě nesouvisející dějové linie se protnou v uměle našroubovaný twist, který mi při celkovém pohledu prostě nedává smysl a film tak zcela podráží. Formálně je Tina a Vore navíc zcela průměrný snímek a z mého pohledu tak nenabízí absolutně nic navíc. Snad kdybych byl fanouškem severské fantasy. 3/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tina a Vore je jeden z nejbizarnějších kousků, které jsem v poslední době viděl. Prazvláštnější žánrový mišmaš aby člověk pohledal. Skandinávská pohádka o dvou zamilovaných bytostech na pomezí světa lidí a nadpřirozena, která v sobě skrývá detektivní zápletku a všudypřítomnou kritiku lidské společnosti. Maskéři odvedli vážně dobrou a děsivě přesvědčivou práci a stvořili jeden z nejneatraktivnějších párů dějin filmu. Zajímavé bylo též pojetí trollí mytologie, jež se postarala o nejeden wtf-moment. Rozhodně jde o povšimnutíhodný film, u něhož chápu jakékoli hodnocení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No ty Vore! To jsem si k dnešnímu dopoledni zase dopřál podivnou podivnost. Krátce potom, co film skončil, jsem si ještě myslel, že si ve svém komentáři / recenzi postěžuji na pomalu plynoucí děj, ale neudělám to, protože si prostě nedokážu představit zpracování tohoto příběhu ve svištivém tempu. Takže ano, šlo o výrazně pomalou záležitost, milovníkům akčních snímků tak dávám maximálně dvacet minut (při mocném sebezapření), ale mě se výsledek švédsko- dánské dělby práce vlastně líbil. Snímek by měl vidět každý nadšený antropolog, protože by tohle setkání se slepým ramenem evolučního vývoje prostě musel ocenit, naopak dentisté a jejich příliš citlivé oběti by si měli tuto podívanou ve vlastním zájmu odpustit. Tvůrci vypustili do světa opravdu zvláštní propletenec žánrů; jednu chvíli jsem sledoval procítěné, smutné drama, abych se vzápětí marně snažil vymazat z paměti bizarní lesní scény, které se mě snažily přesvědčit o tom, že nejskvělejšího sexuálního prožitku lze dosáhnout za pomoci vaginální mykózy. No, nejsem už nejmladší, viděl jsem a zažil už kdeco, takže teď nebudu předstírat šok nebo znechucení, ale věkem a zážitky dosud neerodované generaci a zjemnělým estétům bych film raději nedoporučoval. Tina / Reva mi byla i přes svůj netypický vzhled a svérázné vystupování každopádně sympatická a u snímku jsem se i přes více než poklidné tempo vůbec nenudil. / Poučení: Los, nejlepší přítel trolla. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)

Reklama

Reklama