Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (215)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Chce se mi říct - já jsem to říkal. Češi prostě neumí romantické filmy a jsem bytostně přesvědčený, že ani nikdy umět nebudou. Léto s gentlemanemje jen dalším důkazem. Těžko tvořit romantický film, když sedmdesátník se dvoří padesátnici, veršuje ji u toho básně a poskakuje jako nadržený kozlík. Diváci pak nemohou uvěřit věrohodnosti jednotlivých postav, natož děje, protože ti dva se do sebe zamilují, nebo zakoukají, prakticky na první pohled. Oba se chovají jako puberťáci a jako romantické gesto je předkládáno koupání v jezeře v noci a jízda v džípu. Alespoň, že Jaromír Hanzlík vystřelí to srdce. A další paradoxy pokračují. Lucii Vondráčkovou a Alenu Antalovou jako matku s dcerou dělí od sebe jen sedm let. Ignorace manželky manželem Igorem Barešem je též dovedena do extrému. Ne že bych měl nakoukány tuny romantických filmů, ale měl jsem za to, že romantika je postupná a a stupňuje se. Tenhle film je takové romantické znásilnění. Je to jako nadržený puberťák, který je na holku hrrr, udělá pár trapných fórů a myslí si, že je to strašně v poho. Podle mě hrozný scénář doplňují o něco lepší herecké výkony, především Igora Bareše. Mě se líbila i hudba. Možná, že některé páry si díky tomuto filmu uvědomí, že ještě lze zachránit manželství. Možná, že některým postarším dámám bude film vskutku připadat romantický a Jaromír Hanzlík jako opravdový gentleman a ještě navíc nabitý romantikou. Ale za mě to nefunguje ani jako komedie ani jako romantický film. Ale pár fórů ušlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona žije v neuspokojivém manželství, které po dlouhých letech vyčpělo, on je galantníí zámecký pán, který se k ní chová tak, jak její manžel už dávno ne. Jednoduchá premisa by nevadila, ale celkově je to prostě nuda. Vtip tu vlastně zastupují jen klasické vesnické stereotypy, které ovšem tady vůbec nefungují, samotná romantika je z ranku těch lehkých a nevinných a příběh sám se vyhýbá byť je náznakům nějaké košatosti. Co mi sedlo byla prosluněnost, myšleno doslova. letní atmosféra v Adamcově podání, jakkoliv je objektivně nezajímavá a tuctová, mi jednoduše sedla. A dalším plusem je Antalová, která se mi vždycky líbila a s přibývajícími roky se na tom nic nemění. O to větším castingovým úletem je fakt, že její dceru tu hraje strhaná Vondráčková. Co se Hanzlíka týče, tak tomu to tady nesedlo a světáckého elegána jsem mu nežral ani náhodou. 30% ()

Reklama

miki68cz odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už nikdo nenatočí horší kus než Trhala fialky dynamitem, ale povedlo se. Takovouhle hrůzu jsem ještě nikdy neviděl. Ostuda, vyhozené peníze a je mi líto Alenky s Jaromírem, myslím, že si vystavěli nemrtelný pomník trapnosti. Jirka Adamec jich už pár měl. Tento film doporučuji jen jako odtrašující ukázku ubohosti. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo, ale člověk se neubrání tomu, srovnávat to s Létem s kovbojem (už jenom tím, že je tam taky nedoceněná holka a idol, který ji vytrhne z běžného života). Film jako takový je fajn a tak jak Hanzlík s Adamcem chtěli "zahřeje na duši", ale nějak mu něco chybí k tomu, aby zaujal a zůstal v paměti. Působí to spíš v některých místech trochu jako Troškovy Babovřesky. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Nadrženkově. Jakmile sem jednou zabloudíte, pravděpodobně si zapícháte. Minimálně vás to napadne. Prakticky všichni o tom s váma totiž budou chtít mluvit. A je úplně jedno, jestli jim bude deset nebo osmdesát. Pojedou vály o sexu. A snad že mají Svijany účinek jak extoška, budete tady děsně v kurzu. Příkladně o Hanzlíkově nepopsatelným kouzlu si čtyři výrazně mladší ženský vydržely povídat, dokud odtud nevysmahly. A možná si o něm a o jeho kvalitách vykládají ještě dnes..? Třeba kvůli němu Blanarovičová s Jungmannovou nemůžou klidně spát dodneška... I to je možný. Dyť byl podle scénáře tak strašně dobrej... A koho do role takovýho superfrajera obsadit, když ne sebe, že, pane Hanzlíku..? Šiklo by se mi 10 procent vašeho sebevědomí. Ještě pořád bych byl lidem k smíchu, ale byl bych se sebou náramně spokojenej. Bez uzardění bych psal pitomý scénáře a točil podle nich filmy. O své inteligenci, vybraných způsobech, neodolatelnosti, vynalézavosti a báječném smyslu pro humor. To by bylo, aby se někdo nechytil. Přeju vám to. Přeju vám, aby se do vaší skoliózy zamilovala nějaká chutná třicítka. Zjevně o to hodně stojíte. Film jste ale s panem Adamcem natočili příšernej. Po vaší genialitě, nadhledu a dobrém vkusu ani památky. Možná vám teda aspoň ještě stojí hůlka, dá se vám to ale věřit? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)
  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)

Reklama

Reklama