Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Už to tak vypadá, že valná většina si spletla snímek resp. žánr a mnohem raději by K. Costnera? viděla coby pijana v místní útulné přístavní hospůdce, děj zasadila do doby prohibice, Sev. Karolínu zaměnila za Kubu (Chicago je o.k. :-) a loď místo romantických vyjížděk využila k pašovaní (bílého) rumu. Neříkám, že je to špatná představa resp. alternativa (právě naopak) a dokonce si dovedu představit i konkrétní ústřední herecké obsazení Bogart-Bacall, (Newmana bych klidně ponechal), nicméně tohle je přece jenom poněkud odlišnější příběh. Nejsem (jemně řečeno) velkým příznivcem žánru romantický snímek, nicméně „civilní“ romantiku nikdy (jednou za čas) neodmítnu. Zvlášť, když tahá eso z rukávu v podobě (ne)stárnoucího P. Newmana (dokazujícího, že není malých rolí) a pro krásně bezelstný úsměv Robin Wright mám slabost již nějaký ten Pa (přesněji řečeno od doby, kdy se dostala mezi S. Penna a G. Oldmana. Palec nahoru za odvážně (žánrově) netradiční závěr, který, jak vidno, působí na místní, jak červený hadr na býka. Nicméně (i) to je „život“, takové věci se jednoduše také stávají a pokud se náhodou s tímto vysvětlením nespokojíte, nabízím jiné. Možná chtěl L. Mandoki pouze rozšířit kolonku žánr (o) mysteriózní. Who knows :-) P.s. „vzkaz bez lahve“ to uživ. nascendi: dovolenkující Slovák na břehu Černého moře (možná) NE, zato rodilý Pražák pod Štvanickým mostem, byť se Dunaj (pokud mě má chatrná paměť neklame) do Vltavy nevlévá, (možná) ANO. Svět je „malej a zázraky se občas dějou“. (Nejen) nostalgických 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První adaptace romanťárny podle Nicholase Sparkse je... skutečně zážitek. Nevěrohodná historka, která by člověka měla vzít za srdce od první minuty, ačkoli nebyl prostor si vybudovat k hlavním postavám jakýkoli vztah. Eh. Kdysi atraktivní Robin Wrightová (Princezna nevěsta) a dávno zapomenutý Kevin Costner (Tanec s vlky) se potkávají nad dojemným příběhem jeho zesnulé ženy a navzdory jeho asexuální flanelové košili dávají šanci novému vztahu. Konec je jak parodie na Hemingwaye. ()

Reklama

jadran90 

všechny recenze uživatele

Že bych své hodnocení poslal v lahvi na moře? Romantické drama o dvou lidech, jejichž první manželství nedopadla zrovna šťastně a náhoda je svede dohromady. Spíš pro něžné pohlaví, nebo pro páry. Rozhodně to byl příjemný zážitek, ale abych se na to díval každý rok, to ne. Hlavně díky skvělému Costnerovi, kterému role citově založeného introverta padla jako hrnec na zadek. Newman taky skvělý, mohl dostat víc prostoru. Mezi hlavní dvojicí to funguje a je radost sledovat jejich postupné sbližování. Režii chválím. Filmu vytýkám zbytečnou délku, která šla zkrátit o nudný začátek. Konec je zase pěkně vykalkulovaný, aby to bylo pořádné drama a nějaká ta slza ukápla. Hodnocení: 70% ()

svik 

všechny recenze uživatele

Tento skvělý film je výjimečný tím ,že dokáže navnadit zvláštní citovou atmosféru ,kterou já osobně často u romantických filmů postrádám.(Kevin Costner) se jako by vžil do své role opravdu milujícího muže ,který je pro opravdovou lásku schopen (u)dělat cokoli.Je to film na srovnáni myšlenek po rozrušení nejvíce z lásky.Když si tento povedený film pustíte nebudete litovat stráveného času. (Svik) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som dlho rozmýšlal medzi troma a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol, že prižmúrim obe oči, lebo film sa mi v konečnom výsledku veľmi páčil. Jednak je to zásluha K. Costnera, ktorého mám ako herca rád a ktorý spolu s R. W. Penn a P. Newmanom stelesňujú naozaj sympatické postavy a jednak je to aj zásluha príjemného prostredia a miestami i peknej hudby G. Yareda. Škoda ale, že film nemá svoju prvú polku o niekoľko minút kratšiu, ale zase na druhej strane musím pochváliť záverečných približne 30 minút, ktoré mi nedovolili spustiť oči z televízora a ktoré sa nás nesnažia silou mocou uspokojiť happyendom, ako to býva v podobnom žánri zvykom. A to si na filme vážim zo všetkého najviac. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama