Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elita je seriál, který mě hodně bavil a doufám že 4.řada nezklame. Psychologický pohled mezi ty, jenž se nemusí trápit skoro ničím, do doby, než jeden z nich zabije svou spolužačku a díky penězům jeho matky nejde do vězení. Co všechno je potřeba k tomu, aby lidé pochopili co je nespravedlnost a boj na vlastní pěst. Všechny postavy mají nějaké své problémy - jsou bi, gay, chudí, rodiče jedou v nelegálním obchodu, rodiče jsou ortodoxní muslimové atd.. miluju ty postavy - Lu, Guzmán, Polo, Samuel, Marina, Carla, Valerio, Ander, Omar, Nadia a Cayetana se mnou strávili skoro 30 hodin a ani jednou jsem se nenudila. Kdo hledá něco odpočinkového, kde ale nechybí napětí a není to úplná hovadina, tak rozhodně doporučuju. A kdo by tu poznal některé herce z papírového domu, tak se nemýlí :) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat k celému seriálu... Vše jsem detailně napsal v recenzích k jednotlivým sériím. Zajímavá koncepce, styl vyprávění a hlavní zápletka (zločin), což seriál povyšuje nad obyčejný seriál o milostných radostech a slastech dospívajících, byť z vyšší třídy. Bez toho by to byla opravdu kombinace Beverly Hills a Školy zlomených srdcí. Daří se to dobře skloubit, i když milostných scén by mohlo být mnohem méně. První dvě série velmi dobré, třetí slabší a ve čtvrté je tam zločin jen tak mimochodem a to hlavní je co nejvíce milostných scén. Ta už neměla vzniknout. Howgh! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytlavý příběh z prostředí studentů, kteří řeší svůj sexuální život i sociální rozdíly (a ještě k tomu vážný zločin), si představuju jinak. Za mě jen přehlídka všemožných (hlavně nezajímavých) lidských charakterů. Hodně postav, jedna nosná linie: na prestižní školu pro zbohatlíky nastupují tři studenti z veřejné školy. Stipendia sponzoruje stavební společnost, která stojí za zřejmě špatně odvedenými zásahy na školní budově. Sympatických postav je pomálu, zajímavých zrovna tak. A jak je v případě první série pozvolný rozjezd, stejně takový je i dojezd. Nevím, zda je to tím, že mi není šestnáct, ale celá první série představuje hodně průměrné klouzání po povrchu. Nějaký ten zadeček, nějaké to prso, ale Netflix zdá se šlápnul vedle. Vrahem mohl být klidně zahradník. Druhá série určitě nebude stát za tu námahu ji sledovat. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama