Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Trošku z inej misky natočený tento príbeh. Ten kto videl všetky časti nekonečného príbehu, určite vie o čom hovorím. Prvá časť je delikatesa natočená skoro ako novodobý "Avatar", premyslená a dôvtipná. No dvojka je už trochu takým klišé, ktoré si človek pozrie možno pár krát a vráti kazetu / DVD na miesto, kde ju zobral predtým :) Môj prípad je zas ten, že som mal na VHS obidve prvé časti a púšťal som si ich za sebou veľmi veľa krát a vždy s potešením. Preto dávam 5 z 5, lebo zvyk je už pravidlom :) Ešte by som chcel podotknúť moju veľmi obľúbenú scénu z Nekonečného príbehu 2 : Vždy som si rád pretáčal znova a znova scénku, kde Atrei a Bastien vypúštali z tých vajíčok tie bojové stroje (neviem ako to mám nazvať, každý nech si to preloží sám :D ) ... ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že dvojka mi jako malému přišla povedená, jenže hlavní důvody byly 1) viděl jsem ji před jedničkou 2) v té době se mi líbilo prostě všechno, kde byly nějaké fantasy atrakce jako magické bytosti a příšery, kouzla, pohádkové světy a podobně. A taky jsem neznal knižní předlohu. Dneska, když jsem se na dvojku podíval po asi 20 letech znova a navíc těsně po prvním dílu, vidím jen špatně odvyprávěnou zpatlaninu bez atmosféry s mizernými novými herci, na které je nejlepší pár nápadů převzatých z Endeho předlohy, které jsou necitlivě vhozeny do průměrného příběhu o záchraně kouzelné říše. Dneska už mi toto nestačí. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Americké producenty zřejmě úspěch evropského Nekonečného příběhu žral natolik, že si prostě museli vydupat pokračování s americkým producentským a tvůrčím podílem - a to byla chyba! Vizuálně film ještě jakž takž pohledný je, ale co do příběhové náplně je to katastrofa, taktéž herecké obsazení je oproti jedničce o mnoho slabší. Prostě ve zkratce: velmi nedůstojné pokračování, už proto že Nekonečný příběh je typ filmu, který pokračování prostě mít nemusí, nebo přesněji - mít nesmí! ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 1 a 2 hvězdami, ve filmu totiž zářilo hvězd jen málo, třeba takový Falco, ten se zkazit nedá, či zářící Auryn. Mělo to alespoň slušnou myšlenku, ale jinak, vzhledem k tomu, že jsem četla knížku, dávám hvězdu jen 1, děj žádný, nebo jen naprosto hloupý, kvalita Nekonečného příběhu naprosto vymizela, u sledování filmu mi bylo spíš smutno, když jsem zavzpomínala na starou Fantázii, na staré herce, na Nikdy Nekončící Nezapomenutelný Příběh... ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Po legendární jedničce byl vytvořen díl druhý, který vlastně ani vzniknout neměl. Celý film se (kromě známého knihovníka) tváří úplně jinak. Postavy jsou stejné, ale díky novým hercům ztrácí své kouzlo. Nesympatický Bastian či naprosto nevhodně zvolený Atreyu jsou jen dalším černým bodem. Nehledě na to, že děj skutečně za moc nestojí. ...a to nás čekala ještě trojka! :-/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)
  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama